Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till högspecialiserad barn- & ungdomsmedicinavdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag!


“På avdelning 62 kan jag verkligen göra skillnad för det enskilda barnet och dess familj. Det är en unik möjlighet att förutom vårda det sjuka barnet även få stödja och vägleda hela familjen. Därför växer man som människa och sjuksköterska, berättar Robin, sjuksköterska på avd 62”

Letar du efter din nästa utmaning där du kan få utvecklas både i din profession och som person? Då ska du inte tveka att söka dig till oss på barn och ungdomsmedicinavdelning 62 redan idag! Vi vårdar små och stora barn i behov av högspecialiserad vård inom främst neurologi och lungmedicin.

Åldern på våra barn sprider sig från 2 dagar upp till 18 år. En del stannar bara en dag, andra en längre tid och några är återkommande. Vi vårdar barn med diagnoser såsom epilepsi och hjärntumörer men även barn som är multisjuka. Barn kan vårdas hos oss både pre- och postoperativt.

Vi har barn som besöker oss akut men även planerade inläggningar inför undersökningar och operationer. Det finns ett intermediärvårdsrum på avdelningen för vård av de svårast sjuka barnen. Varje barn har en unik sjukdomsbild. Det innebär att varje barn behöver individuella lösningar och behandlingar som medför att du som sjuksköterska ges goda möjligheter att utvecklas inom ditt yrke och kan få en bred kunskap inom områden såsom neurologi och lungmedicin. Vi tror på trygghet som ett viktigt ledord då trygga medarbetare ger trygga barn och familjer.

Vi arbetar i nära samarbete med läkare, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer mm för att ge barnen och dess anhöriga den bästa vården.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi nytänkande och drivna sjuksköterskor som vill vara med och utveckla avdelning 62 tillsammans med oss!

" Som ledare vill jag att mina medarbetare ges möjlighet att utveckla sina styrkor och ser gärna att alla förbättrar sina mål. Jag ser gärna att du tar egna initiativ och bidrar med positiva förbättringsförslag så att avdelningen utvecklas tillsammans. Då Jag anser att det är viktigt att stötta varje medarbetare kontinuerligt lägger jag stor vikt vid att vara en tillgänglig och närvarande ledare, säger Enhetschef Petra"

När du börjar arbeta hos oss kommer du att få en individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter. På avdelningen har vi erfarna omvårdnadsledare som coachar och stöttar i det dagliga omvårdnadsarbetet. Det är viktigt att som sjuksköterska kunna få en bra arbetsmiljö och kunna fokusera sig på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. I vårt team utvecklas du både som nyutexaminerad men också med flera år i yrket.

Grundstenarna som bygger vår arbetsplats är glädje, trygghet, engagemang och kompetens. Dessa leder till att vi kan ge våra barn och familjer en god och säker omvårdnad. Avdelningen arbetar fortlöpande med att se över hur vi arbetar och ändra arbetssätt utifrån behov. Vi försöker anpassa oss efter hur vårt samhälle ser ut och lägger stor vikt på att våga tänka nytt!

Är du nyfiken på vår verksamhet? Kom gärna och hospitera på vår avdelning. Du är varmt välkommen att kontakta enhetschef Petra Naess på 046 17 80 69 alternativt Contact

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för barn och som trivs med att arbeta i nära relation till dem du vårdar.

Vi letar efter dig som kan bidra med energi och glädje till vår avdelning och som har ett stort intresse för utveckling, lärande och självklart barn- och ungdomsmedicinområdet! Vi önskar att du ser värdet av ett gott samarbete och själv bidrar till det genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Engagemang och positiv inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra barn. I vår vardag uppstår ofta förändringar, att förhålla sig till dessa och ställa om till en ny situation kräver förmågor som överblick, planering och struktur för att fatta lämpliga beslut.

Vi ser gärna att du arbetar personcentrerat, ser till hela barnet och dess anhöriga genom att anpassa ditt omhändertagande efter barnets/familjens olika behov under vårdtiden. Vi välkomnar studenter på avdelningen som du i en förlängning förväntas handleda.
Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett behörighetskrav för att arbeta som sjuksköterska hos oss. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.