Sista ansökningsdatum 2019-12-02 Sök jobbet

Specialistläkare/överläkare till VO vuxenspykiatri i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en ny Specialistläkare/överläkare kollega till psykosmottagningen på Drottninggatan i Malmö!

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Malmö-Trelleborg, område psykos består av heldygnsvård (tre enheter) och öppenvård (fyra enheter). Vuxenpsykiatrimottagning psykos Drottninggatan vänder sig till patienter med en diagnostiserad psykossjukdom.

På mottagningen finns läkare, sjuksköterskor, skötare/rehabiliterare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, mentorer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, medicinska sekreterare och psykolog. Mottagningen har arbetat framgångsrikt med att implementera Flexible Assertive Community Treatment (FACT), vilket har inneburit ett alltmer flexibelt och tätt samarbete inom teamen och en hög krisberedskap. Mottagningen har också ett samverkansprojekt med Malmö stad som bland annat innebär att boendestöd för ett team samlokaliserats med teamet och arbetar integrerat. Vi arbetar ständigt för bättre samarbete såväl inom område psykos som med vårdgrannar och socialtjänsten.

Då mottagningen består av fyra team har du som läkare här tre specialistkollegor och ytterligare en på nära håll i ACT-teamet som ligger i samma byggnadskomplex.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att i samarbete med teamet bedöma, utreda och behandla patienter med misstänkt eller tidigare diagnosticerad psykosproblematik. Du träffar patienter på mottagningen eller i deras hem. Du handleder teammedlemmar, läkare under utbildning och studenter. Område psykos arrangerar en återkommande METIS-kurs vilket innebär möjligheter att bidra med kunskap till nästa generation specialister. Du bidrar tillsammans med ett stort antal specialister i verksamhetsområdet till att bemanna bakjourslinjen på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och specialistkompetens i psykiatri, med god
kännedom om hantering av aktuell lagstiftning, i synnerhet lag om psykiatrisk tvångsvård.
Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykosområdet. Då vi använder oss av journalsystemet Melior så är det fördelaktigt om man har erfarenhet av detta och kan behärska Officepaketet. B-körkort är meriterande då det kan ingå bilkörning i tjänsten.

Vi söker en engagerad specialist i psykiatri med intresse för teamarbete och utveckling, där vi ser att du är en flexibel och lojal kollega i specialistläkargruppen.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan en eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas ett löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering består av den offentligt drivna psykiatrin och av habiliteringen i Skåne. I uppdraget ingår bland annat, vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Förvaltningen har cirka 4000 medarbetare och verksamhet i hela Skåne. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet