Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Operationskoordinator till operationsavdelningen i Ängelholm

Gör skillnad. Varje dag.

I vacker natur med hav och skog ligger Ängelholm nära storstäderna i Öresundsregionen.
Operationsenheten i Ängelholm tillhör verksamhetsområde anestesi/operation/IVA Skånes sjukhus nordväst. Idag bedriver operationsavdelningen i Ängelholm främst planerad dagkirurgi då en mängd operativa ingrepp, som för bara något år sedan krävde slutenvård, idag utförs inom ramen för korttidsvård. Operationsenheten består av Operations-, Anestesi-, Steril-, dagkirurgisk- och uppvakningsverksamhet. Vi utför specialiserad planerad vård inom ortopedi, kirurgi, gynekologi, urologi, tand och öron-näs-hals och vi tar emot både vuxna och barn, dagtid måndag till fredag. Vi är en operationsverksamhet under tillväxt. Totalt utfördes 4403 ingrepp 2018. Vi ansvarar för hela flödet pre , per- och postoperativt. Inom våra profilområden tar vi emot patienter från hela Region Skåne.
Uppvakningsavdelningen har 18 övervakningsplatser för elektiv- och slutenvårdskirurgi. Steriltekniska avdelningen har såväl interna som externa kunder.

Vi är idag cirka 100 medarbetare och arbetsgruppen består av operationssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och läkare. På vår avdelning värdesätter vi nytänkande, men framförallt så bryr vi oss om varandra och låter var och en bli sedd och hörd. Ett gott teamarbete genomsyrar verksamheten.

Arbetsuppgifter

Tycker du om att vara spindeln i nätet? Här hos oss på operationsavdelningen får du möjlighet att verka i en spännande och utvecklande roll där du arbetar nära den dagliga operationsverksamheten och alla opererande specialiteter.

I din roll som operationskoordinator ansvarar du för planering, prioritering och samordning av operationsresurser utifrån ett patientsäkert och resurseffektivt förhållningssätt. Du arbetar nära den dagliga operationsverksamheten och du har ett tätt samarbete med sektionsansvarig läkare, enhetscheferna, de dagliga driftskoordinatorerna och de opererande specialiteterna på avdelningen. Som operationskoordinator har du en samlad bild över vår väntelista och alla patienter som ska opereras. Vi planerar främst för dagkirurgiska ingrepp och operationer som kräver korttidsvård men även de som kräver sluten vård. Arbetet innefattar telefonkontakter med patienter som väntar på operationstider och du bokar och kallar patienter via operationsplaneringsprogrammet Orbit samt deltar i operationsplaneringsmöten.

Vi erbjuder dig en spännande och varierande roll som operationskoordinator där du även får möjlighet att arbeta i klinisk verksamhet utifrån din kompetens och erfarenhet. Har du inte utbildning inom hälso- och sjukvård kan koordinatorsuppdraget kombineras med annan tjänstgöring i samråd med enhetscheferna inom verksamhetsområdet. Huvudfokus i denna tjänst ligger på koordinatorsrollen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har erfarenhet av operationsplanering eller annan erfarenhet av koordinering i ett vårdrelaterat yrke där du har använt din logistiska förmåga. Du som söker har en utbildning inom hälso- och sjukvård alternativt en annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda datorkunskaper är ett krav.
Det är meriterande om du har en vårdrelaterad eftergymnasial utbildning, alternativt utbildning inom logistik, hälso-och sjukvårdsadministration, hälso- och sjukvårdsstrateg eller motsvarande. Erfarenhet av operationsplaneringsprogrammet Orbit är även det meriterande.

För att lyckas i rollen är du självständig, ansvarsfull och trivs i en omväxlande miljö. Du är trygg i dig själv och ser möjligheter med att vara med och utveckla operationsverksamheten. Du har förmåga att se strukturer, har en blick för logistik och att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du är också skicklig på att planera, prioritera, organisera, fatta och på att genomföra beslut samt följa upp resultat. Då du ställs inför snabba beslut är du trygg i dig själv och har god beslutsförmåga.
Då rollen har många kontaktytor och varierande samarbetsformer har du god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt är en självklarhet. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och där du har stora utvecklingsmöjligheter! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Inför anställning kommer kontroll att utföras av Belastnings- och misstankeregister.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.