Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Undersköterska, vikariat till Klinisk patologi i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne ska främja god hälsa och vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne.

Medicinsk service stödjer samtliga Region Skånes egna verksamheter och externa vårdgivare. I Medicinsk service ingår divisionerna Labmedicin och IT/MT. Förvaltningen är en nybildad organisation och vi är 1600 medarbetare. Våra arbetsplatser finns i hela Skåne.

Division Labmedicin har sex verksamhetsområden; Arbets- och miljömedicin och Biobank, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi samt Klinisk genetik och patologi. I division Labmedicin arbetar drygt 1200 medarbetare.

Inom verksamhetsområde Klinisk genetik och patologi ansvarar vi bland annat för analys och diagnostik inom patologi och cytologi.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en medarbetare till vårt laboratorium/punktionsmottagning i Kristianstad!

Här arbetar undersköterskor, läkare, biomedicinska analytiker i nära samarbete med varandra.
Arbetet är varierat och består av både assistans på vår punktionsmottagning och av laborativt arbete på vårt preparationslabb.

På punktionsmottagningen kommer du som undersköterska att assistera läkare vid provtagning och ansvara för omvårdnaden av patienten. Arbetet innebär även mottagande av patienter till punktionsmottagningen, registrera remisser, förbereda och etikettera glas samt snabbfärga punktionsglas vid behov.

Preparationsarbetet innebär att sortera, registrera i labbdatasystemet, preparera och färga allt cytologiskt material. Andra förekommande arbetsuppgifter är scanning av glas och arkivering.
Verksamheten förändras ständigt och det är viktigt att du vill följa med i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet av arbete på ett cytologiskt laboratorium. Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann, strukturerad, självständig och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.