Sista ansökningsdatum 2019-11-18 Sök jobbet

Specialistläkare i allmänmedicin till VC Eden i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Nu tänker vi nytt på Vårdcentralen (VC) Eden! Är du utvecklingsorienterad som tillsammans med oss vill bygga upp vår verksamhet? Då kan detta vara jobbet för dig! Våra fokusområden framöver är att öka tillgängligheten för våra patienter, ett utökat teamarbete mellan de olika professionerna och att bygga upp specialistsjuksköterskemottagningar. En del för att lyckas med detta är att vi nu bemannat upp med undersköterskor för provtagning och för att assistera vid undersökningar.

Vårdcentralen Eden är en hälsovalsenhet med drygt 14 000 listade patienter. I området finns det gott om lunchrestauranger och bra kommunikationer för dig som pendlar. På sjätte våningen har vi samlat administration och personalutrymme, där har vi även en fin takterrass med utsikt över Folkets Park. Vi verkar i ett levande, kulturellt expansivt område mitt i Malmö med närhet till Södervärns busstation och Triangeln.

Utöver familjeläkarmottagningen har vi flera andra mottagningar såsom barnavårdscentral, distriktssköterska, psykosociala teamet, diabetesmottagning, dietist samt sjukgymnastmottagning. Vi har även ansvar för ett äldreboende. Vårt mål är nöjda patienter, hög vårdkvalitet och vård på rätt vårdgivarnivå. För att möta behovet hos våra listade patienter har vi utökat vårt psykosociala team och nu har vi tre psykologer, en kurator och en psykiatrisjuksköterska.

Genom ett ständigt pågående utvecklings- och förbättringsarbete har du som anställd möjlighet att vara med och påverka samt utveckla verksamheten. Vi har fokus på att skapa god arbetsmiljö för personalen, bland annat genom regelbundna gemensamma möten och tid avsatt för kompetensutveckling. Två av våra fokusområden framöver är ett utökat teamarbete mellan de olika professionerna och att utveckla specialistsjuksköterskemottagningar. Vårdcentralen har HBTQ-kompetens.

Vi vill vara förstahandsvalet då behov av primärvård uppstår bland de boende och arbetande i vårt område med omnejd, vare sig det gäller akut omhändertagande vid infektioner eller olycksfall, eller vid längre kontakter och behandlingar vid kroniska sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Då ett par av våra medarbetare har gått vidare mot nya utmaningar söker vi nu distriktsläkare till VC Eden. Vill du följa patienten genom hela livet, i alla stadier från födsel till ålderdom? Är du lockad av det mångfacetterade? Då är vårdcentralen Eden en arbetsplats för dig.

Du är delaktig och drivande i förbättringsarbete och verksamhetsutveckling. Du är en god kollega som gärna samarbetar med andra och som bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen.

Hos oss får du ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att använda din specialistkompetens fullt ut genom arbetsuppgifter på bland annat vår distriktsläkarmottagning och barnhälsovård. Utvecklingen av mobilt vårdteam pågår. I tjänsten ingår hembesök, handledning av utbildningsläkare, råd och stöd åt kommunsköterskor och specialistsjuksköterskor och vårt särskilda boende.

Hos oss erbjuds du ett ansvarsfullt och varierande arbete med goda utvecklingsmöjligheter där vi lägger stor vikt på kontinuerlig fortbildning. Det finns goda möjligheter att utveckla områden du har särskilt intresse för.

Vi ser gärna att du har handledarutbildning eller intresse av att vara handledare för underläkare och ST/AT- läkare. Du kommer att erbjudas fortbildning efter behov. På läkarsidan finns förutom specialister i allmänmedicin, ST-läkare och underläkare. Vi är en utbildningsvårdcentral och tar emot läkarstudenter i olika faser, där vi fått genomgripande fina omdömen de senaste åren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och specialistutbildning i allmänmedicin. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att lyckas i tjänsten har du god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Vidare har du gott omdöme, är strukturerad, självgående och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet