Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kommunikationsrådgivare till enhet strategiskt kommunikationsstöd i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och utveckla kommunikationen på Skånes universitetssjukvård (SUS)? Trivs du i en roll där du har sikte på organisationens övergripande mål och prioriteringar men också arbeta nära kärnverksamheten? Vet du hur man agerar rådgivare till chefer, samtidigt som du kan det kommunikativa hantverket? Kanske är det då du som ska bli vår nya kollega!

Vi som ingår i SUS kommunikationsavdelning ser det som vårt uppdrag att skapa värde för SUS genom kommunikation. Inom enhet strategiskt kommunikationsstöd gör vi det genom att erbjuda rådgivning och stöd i verksamhetens kommunikationsarbete. Vi driver bland annat förvaltningens omfattande värderingsarbete och den pågående satsningen för att utveckla chefernas kommunikation. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en organisation med hög kompetens, högt tempo och ett viktigt uppdrag – att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård med hög servicenivå och kvalité.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som lockas av att utveckla vårdverksamheterna med kommunikation som verktyg och därmed bidra till måluppfyllelse. Du stöttar organisationen i förändringsprocesser samt vid genomförandet av olika projekt och implementeringar. Till din hjälp har du kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. Som kommunikationsrådgivare på SUS är du kontaktperson gentemot ett antal verksamhetsområden och ansvarar för att ge kommunikationsstöd till chefer på alla nivåer. Du arbetar såväl strategiskt med planering och uppföljning som operativt med genomförande av kommunikationsinsatser. Exempel på fokusområden kan vara rådgivning och coachning av chefer, facilitering av workshops och utbildningar, kommunikationsplanering, framtagande av utbildningskoncept, uppföljning av kommunikationsinsatser samt redaktionellt arbete.

De verksamhetsområden som du kommer att arbeta gentemot är:
• Bild och funktion
• Hematologi, onkologi och strålningsfysik
• Urologi


Utöver uppdragen gentemot verksamhetsområdena har du som kommunikationsrådgivare också uppdrag inom förvaltningsövergripande och regionala projekt, som förändringsprocesser och implementeringar.

Kvalifikationer

Vi vill att du:
• har en högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete i en större organisation och har projektlett större kommunikationsuppdrag
• har erfarenhet av förändringsarbete i stora organisationer
• har erfarenhet av att verka som kommunikationsstöd till chefer, exempelvis genom att ge konsultativt kommunikationsstöd i förändringsprocesser och projekt
• har erfarenhet av att leda utbildningar och workshops
• är en mycket god skribent med vana att i text snabbt beskriva komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt
• har god digital vana

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation ses som meriterande. För att snabbt komma in i arbetet fordras att du är skicklig på att sätta dig in i komplexa sammanhang och strukturer samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vidare är du lyhörd, samarbetsorienterad och har en god förmåga att bygga förtroende. Ditt arbete håller hög kvalitet och levereras inom given tidsram.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.