Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till Hematologiavdelningar i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik har cirka 900 medarbetare fördelade mellan olika yrkesgrupper såsom läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och rehabiliteringspersonal. Inom hematologisektionen behandlar vi maligna blodsjukdomar inklusive patienter i behov av stamcellstransplantation och vårt upptagningsområde är hela södra sjukvårdsregionen. Hematologisektionen består av två slutenvårdsavdelningar belägna i Lund samt två öppenvårdsavdelningar, en i Malmö och en i Lund. Utöver dessa enheter finns även en klinisk forskningsenhet placerad i Lund samt koagulation och antikoagulation i Malmö.

Inom slutenvården arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team. Läkaren är en viktig och närvarande del i vardagen, likaså våra medicinska sekreterare och vår rehabpersonal. Patienterna är i vuxen ålder och kommer hit i både akut och planerat skede, likväl som när vården övergår till ett palliativt förlopp. Vårdtiden är emellanåt lång, vilket gör att du lär känna patienter och deras anhöriga väldigt väl.

Patientsäkerhet och utveckling är en viktig del i vår vardag och grunden för denna är en bra arbetsmiljö och möjlighet till fortbildning och reflektion av det vardagliga arbetet. Som sjuksköterska hos oss får du bland annat möjlighet att söka vår unika kliniska fördjupningsutbildning där du, parallellt med ditt arbete, under ett år fördjupar och breddar dina kunskaper inom cancervård.

För att veta mer om vår verksamhet så är du välkommen till en informationskväll om hematologi för sjuksköterskor!

Datum: tisdag 20 november
Tid: 16:00-18:00
Plats: Hematologiavdelning 4, konferensrummet, Blocket, hisshall A, plan 4.
Ingen föranmälan behövs!

Arbetsuppgifter

Nu vill vi förstärka våra team med två sjuksköterskor till våra slutenvårdsavdelningar 3 och 4!

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete i ett gott arbetsklimat. Under ett vanligt arbetspass ansvarar du och din undersköterska för fyra-fem patienter. Du får följa patienterna från att de är nydiagnosticerade till färdigbehandlade vilket kan innebära akutsjukvård, som gränsar till intensivvård, till palliativ vård. I det dagliga arbetet ingår mycket medicintekniska arbeten såsom cytostatika- och antibiotikabehandlingar, blodprodukter samt andra intravenösa behandlingar. Som sjuksköterska är du med och stamcellstransplanterar med assistans av ansvarig läkare. Vi erbjuder fyra till fem veckors introduktion med handledare samt kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling. Alla nyanställda erbjuds mentorskap första året med uppföljning av en erfaren kollega på avdelningen.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person vill vi att du alltid sätter patienten i fokus, har gott humör och har en god samarbetsförmåga. Därtill värdesätter vi din positiva inställning, stresstålighet, flexibilitet, viljan att jobba med människor och din entusiasm för att arbeta med förändringar. Vi kommer att sträva efter att du ska få möjlighet utveckla dig hos oss och erbjuder därför möjlighet att på sikt även arbeta inom andra delar av vår verksamhet såsom vår öppenvård eller med kliniska prövningar.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.