Sista ansökningsdatum 2022-10-16

Sjuksköterskor till projektet Ny-Sjukskötersketjänst: Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus

Gör skillnad. Varje dag

Är du nyutbildad sjuksköterska? Har du siktet inställt på att bredda din kompetens och växa i din sjuksköterskeroll? Då är du välkommen till oss på Ängelholms sjukhus och Helsingborgs lasarett! Vi vill skapa trygga och kompetenta sjuksköterskor som står stadigt på jorden när det stormar omkring dem samt ge nyutexaminerade sjuksköterskor en väg in på arbetsmarknaden genom detta projekt!

Som en språngbräda i din framtida karriär vill vi ge dig möjlighet att bygga en bred och trygg bas att stå på. Denna tjänst innebär att du under två år får möjlighet att samla erfarenhet genom att prova på att arbeta inom flera olika verksamheter. Du kommer få chans att arbeta såväl inom medicinsk och opererande verksamhet, som på akutmottagning och inom barnsjukvården på båda våra sjukhus.

Ungefär 80 procent av din tjänst är i klinisk verksamhet. Resterande 20 procent tillägnas utbildning, reflektion och hospitering.

Arbetsuppgifter

Du ingår redan från dag ett i en gemenskap med en större grupp på upp till 21 stycken sjuksköterskor som börjar samtidigt som du. Tillsammans genomgår ni två veckors introduktion innan ni kommer ut på era olika arbetsplatser. Under introduktionen genomgår ni utbildningar, olika scenarier och sociala moment för att förbereda er inför starten på avdelningarna. Introduktionen går parallellt med AT- läkarintroduktionen och flera moment såsom proACT och Hjärt-lungräddning sker interprofessionellt.

Varje termin kommer du och kollegorna i projektet att sammanstråla vid flera schemalagda utbildnings- och reflektionstillfällen. En del av utbildningstillfällena är genom det befintliga programmet Kliniskt Basår och andra genomförs tillsammans med AT-läkare och/eller BT-läkare. Målet med de gemensamma utbildningsinsatserna är, förutom att öka era kunskaper, att stärka det dagliga samarbetet på arbetsplatsen och skapa en känsla av interprofessionell samhörighet.

Tjänsterna är förvaltningsövergripande och uppdelade i fyra block. Redan från början finns en plan för vilka verksamheter du ska arbeta i men du kan i viss mån påverka dina placeringar. En individuell utvecklingsplan görs ihop med din närmaste chef och under de två åren följs den upp och revideras intermittent utifrån dina kompetensbehov. Genom att prova på att jobba på flera enheter får du kunskap om och utvecklar förståelse för flera delar av vår verksamhet. Du knyter kontakter och får möjlighet att känna dig för och hitta det område som passar just dig bäst.

Anställningen gäller under förutsättningen att legitimation som sjuksköterska erhålls. Efter projektets två år har du byggt upp en bred erfarenhet och du blir erbjuden vidare tjänst i vår verksamhet vid en specifik avdelning.

Kvalifikationer

Du som söker studerar till sjuksköterska och ska examineras och legitimeras som sjuksköterska i januari 2023 alternativt har högst ett års arbetslivserfarenhet från sjukhusvård som legitimerad sjuksköterska. Du har behörighet att verka inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Vi söker dig som tycker om att arbeta tillsammans med andra och delar Region Skånes värderingar. Du är positiv, beredd att anta utmaningar i form av många nya möten och stimuleras av att testa på olika områden. Du har ett professionellt bemötande samt både god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare är du servicemedveten, ansvarstagande och vill utvecklas som sjuksköterska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att träffa dig!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet