Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjukhusfysiker till enhet nuklearmedicinsk fysik i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en sjukhusfysiker med inriktning mot nuklearmedicin till vår verksamhet i Lund!

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är regionverksamhet för södra sjukvårdsregionen. Med drygt 850 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom Skånes universitetssjukhus (Sus). Vi strävar efter att bedriva förstklassig vård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet.

Enheten nuklearmedicinsk fysik är en av tre enheter inom strålningsfysik och enheten har cirka trettiofem medarbetare inom yrkeskategorierna sjukhusfysiker, kemister, ingenjörer, farmaceuter och biomedicinska analytiker. Vi tillgodoser regionen med expertis inom nuklearmedicinsk fysik och tillverkning av radioaktiva läkemedel.

Du kommer ingå i ett arbetslag som består av flera nuklearmedicinska sjukhusfysiker på Sus i Lund och Malmö samt sjukhusen i Helsingborg och Kristianstad.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjukhusfysiker hos oss deltar du i den dagliga verksamheten med patientnära arbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat optimering av undersökningar och behandlingar, isotopterapi samt patient- och personalstrålskydd. Du arbetar även med kvalitetsarbete, driftsättning av ny utrustning samt undervisning.

Som sjukhusfysiker arbetar du både praktiskt och administrativt. Du arbetar förebyggande i den löpande verksamheten och ger råd genom uppsökande verksamhet och regelbunden kommunikation med olika yrkeskategorier. Sjukhusfysikerna håller även i utbildning både för andra yrkeskategorier och för sjukhusfysikerstudenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala samt goda kunskaper i engelska språket i såväl tal som skrift är krav för tjänsten. Har du forskningserfarenhet och/eller klinisk erfarenhet inom nuklearmedicinsk fysik är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, drivande och tycker om att ta eget ansvar. Därtill är du kreativ och bidrar gärna med egna idéer och arbetar med utveckling av verksamheten med tydligt patientfokus. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och social kompetens, god prioriteringsförmåga, flexibilitet, öppen kommunikation samt ett förtroendeskapande arbetssätt. Därtill har du vana av att arbeta självständigt och i grupp. Vi ser det som en självklarhet att bidra till ett gott arbetsklimat och ser gärna att du delar denna värdering med oss. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.