Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till postoperativ- och uppvakningsavdelning dagkirurgi

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) anestesi/operation/intensivvårdsavdelning (Iva) bedriver verksamhet på sjukhuset i Kristianstad. På Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) finns centraloperation med 15 salar och här utförs årligen cirka 10 000 operationer. Vidare finns två postoperativa avdelningar och en anestesimottagning med 3 500 besök och telefonsamtal per år.

VO anestesi/operation/intensivvårdsavdelning har cirka 350 anställda och uppvakningsavdelning dagkirurgi (Duva) och postoperativavdelning har tillsammans cirka 50 medarbetare, varav Duva har 20 vårdplatser. På Duva förbereds patienten före operation och vårdas efter operation. På avdelningen vårdas och opereras både barn och vuxna dagoperativt. Postoperativavdelning har 13 vårdplatser och här vårdas inneliggande patienter efter operation. Postoperativavdelning har öppet dygnet runt och vårdar dagoperativa patienter och Iva-patienter när behov föreligger.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att utföra sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska på en postoperativavdelning och tjänsten innebär rotation till uppvakningsavdelning dagkirurgi och för Duva rotation till postoperativavdelning. Arbetet innebär omvårdnadsansvar för patientens pre- och postoperativa vård, där du är med och säkerställer att våra patienter får bästa möjliga omhändertagande. Du ger patienterna, barn som vuxna, information och utför preoperativa förberedelser. Du utför medicinska ordinationer och ansvarar för postoperativ övervakning av vitala parametrar. På Duva förbereder du patienterna inför operation. Därutöver är du ansvarig för utskrivningsinformation inför hemgång och utför rapporter till vårdavdelningen.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med en stor variation i arbetet inom en bred operationsverksamhet och med patienter i varierande åldrar. Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter. Tjänsten innebär dag-, kväll-, natt- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot intensivvård, anestesi eller erfarenhet från VUB är meriterande för tjänsten.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person är du ansvarsfull och trygg i din yrkesroll men också lyhörd och nyfiken på att lära nytt. Arbetet ställer krav på att du har ett flexibelt förhållningssätt till att arbeta under ändrade omständigheter och i ett varierande arbetstempo. Ditt arbetssätt präglas av att ha patienten och patientsäkerheten i fokus. Du trivs med att arbeta i team och bidrar aktivt till att skapa ett gott arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.