Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska/BMA till Blodstamceller i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin (KIT) bedriver verksamhet på tio sjukhus i Skåne och har mer än 200 medarbetare. Vi ansvarar för Blodcentralen Skåne och laboratorieverksamheten inom transfusion, transplantation och klinisk immunologi. Verksamheten är ackrediterad och merparten av våra processer är centraliserade till Lund. Vi är organiserade i fem huvudprocesser med enhetschef och processledare i nära samarbete. Verksamheten befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas med många spännande projekt och forskning i samarbete med partners som Institutionen för laboratoriemedicin i Lund.

Enheten för transplantationsimmunologi och blodstamceller servar Södra sjukvårdsregionen med immunologisk diagnostik vid transplantation av solida organ och blodstamceller, inklusive tillvaratagande (aferes) och hantering av blodstamceller.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en sjuksköterska eller biomedicinsk analytiker till vårt team inom blodstamceller.

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt, utvecklande och spännande arbete inom området blodstamceller. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer bland annat att utföra stamcellsskördar på patienter/donatorer och arbeta med bearbetning av skörd i renrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt biomedicinsk analytiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Arbetet kräver att du är noggrann, välstrukturerad och serviceinriktad. Vidare ska du vara flexibel i ditt arbetssätt samt ha god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att arbeta i grupp. Då mycket av arbetet kan vara svårplanerat kräver det att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig snabbt till ändrad planering. Du arbetar målinriktat och ser positivt på förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.