Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare/överläkare till Område psykos i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

När överläkare på en av våra heldygnsvårdsavdelningar efter lång och trogen tjänst ska gå i pension söker vi en ny medarbetare till det spännande arbete det innebär att vara högsta medicinska kompetens i arbetet med personer med psykos och behov av avdelningsvård.

Område Psykos uppdrag är att bedöma, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera personer med psykossymtom under diagnoserna schizofreni, vanföreställningssyndrom, schizoaffektiva syndrom samt alla tillstånd där psykosutveckling misstänks.

Området består av tre öppenvårdsmottagningar och tre heldygnsvårdsavdelningar. Vi har en välfungerande verksamhet för nyinsjuknade i psykos och arbetar i öppenvård enligt principer för ACT och FACT. Idag är samarbetet mellan öppen- och heldygnsvården liksom samverkan med kommunen väl utvecklat och förbättras ständigt.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att i samarbete med övrig personal såväl på avdelningen som i öppenvårdsteamen bedöma, utreda och behandla patienter med misstänkt eller tidigare diagnosticerad psykosproblematik. Du handleder omvårdnadspersonal, läkare under utbildning och studenter. Område psykos arrangerar en återkommande METIS-kurs vilket innebär möjligheter att bidra med kunskap till nästa generation specialister. Du bidrar tillsammans med ett stort antal specialister i verksamhetsområdet till att bemanna bakjourslinjen på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. God kännedom om hantering av aktuell lagstiftning, i synnerhet lag om psykiatrisk tvångsvård. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom psykosområdet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Meriterande är även om du har god vana vid Melior och kan behärska Officepaketet, B-körkort ser vi också som fördelaktigt.

Vi välkomnar dig som är en engagerad specialist i psykiatri med intresse för teamarbete och utveckling. Du är också en flexibel och lojal kollega i specialistläkargruppen.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.