Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Leveransansvarig Office 365 till digitalisering, IT och e-hälsa i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Avdelningen för digitalisering, IT och e-hälsa har som uppdrag att införa en modern och sammanhållen digital vårdmiljö. Uppdraget är långsiktigt och omfattar utveckling samt införande av kommande e-hälsotjänster. Arbetet sker i samverkan med regionens vårdförvaltningar och avdelningen ansvarar även för drift och effektiv avveckling av dagens befintliga IT-miljö.

På enheten för Leverantörsstyrning inom Området för IT teknik och förvaltning finns idag 27 medarbetare. Våra medarbetare har unik kompetens och är högspecialiserade inom flera tekniska områden. Tillgänglighet och säker leverans är av största vikt i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Som leveransansvarig kommer din huvudsakliga uppgift vara att ansvara och driva utvecklingen av Office 365 plattformen för Region Skåne. Inom enheten finns ett antal andra medarbetare med olika ansvarsområden som du samarbetar med på daglig bas.
I din roll har du nära samarbete med verksamhetsrepresentanter inom Region Skånes organisation. Tillsammans med arkitekter och verksamheten sker en löpande vidareanpassning av plattformen som du ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa vidmakthållande av tjänsten. Detta sker i samarbete med driftspersonal och externa leverantörer inom givna ekonomiska ramar och avtal.

Arbetets huvudsakliga uppgifter innefattar:
• Leveransansvarig för centrala tjänster baserade på Office 365
• Att bevaka och påverka molnleverantörens utvecklingsplaner
• Att planera och leda utvärdering och införande av nya Office 365-funktioner
• Att ansvara för övergripande konfiguration och administration av Office 365
• Att strategiskt positionera förmågorna i Office 365 mot IT-utbudet av tjänster
• Att säkra efterlevnad mot IT-strategi, styrande principer och gällande lagkrav
• Att agera eskaleringskanal för prioriterade ärenden mot molnleverantör
• Att prioritera och insatser efter verksamhetsbehov och nytta.
• Att följa upp och analysera nyttjandet av Office 365
Stor vikt kommer att läggas vid att stödja verksamheten för ökad kompetens och nyttjande av Office 365 samt att förespråka möjligheterna till nya digitala arbetssätt med hjälp av Office 365.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har bred kunskap om IT och dess möjligheter att utveckla verksamheten. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från en ledande roll av införande eller förvaltning av Office 365. Det är meriterande om du har med dig relevanta certifieringar för Microsoft molntjänster.

Som person har du god förmåga att arbeta strukturerat med planering, riskhantering och uppföljning. Du har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du är självständig och handlingsinriktad med öppenhet vilket gör dig till en god samarbetspartner gentemot såväl det egna teamet som mot interna och externa partner.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.