Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Politisk sekreterare till Centerpartiet i Region Skåne, Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Centerpartiet ingår i den styrande konstellationen Allians för Skåne i Region Skåne och söker nu driftiga medarbetare som kan stötta våra förtroendevalda och hjälpa till att marknadsföra Centerpartiets och Alliansens politik till Skånes medborgare. Vill du vara med och driva en Närodlad politik i Region Skåne?

Arbetsuppgifter

Vi söker en politisk sekreterare som kommer att arbeta nära våra regionråd Annette Linander (gruppledare) och Birte Sandberg (ordförande i Primärvårdsnämnden) samt övriga politiker i vår regiongrupp.

Som politisk sekreterare för Centerpartiet ingår du i ett tight team med tjänstemän och politiker med högt i tak och många skratt. Du ingår också i Alliansstaben bestående av de fyra ingående partiernas politiska sekreterare samt vår gemensamma stabschef. Politiska sekreterare för Centerpartiet i Region Skåne ingår även i den samlade C-personalgruppen bestående av kommunalt anställd, distriktsanställd och nationellt anställd personal i Skåne. Tillsammans utgör vi Centerpartiet i Skåne!

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är stöd och råd till förtroendevalda, omvärldsbevakning, arbeta fram underlag och skriva texter, bereda politiska ärenden, förhandla, formulera budskap och ha kontakt med media. Arbetet förutsätter att du aktivt tar del av den politiska debatten.

Du har din arbetsplats på Rådhus Skåne i Kristianstad men du förväntas kunna arbeta på olika platser runt om i Skåne vilket innebär en del tjänsteresor. Arbetet är fritt och kräver stor flexibilitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

- Ett stort intresse för politik och delar Centerpartiet v��rderingar.
- Relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, eller annat som kan bedömas likvärdigt.
- Politisk näsa och god förmåga att analysera, planera och utveckla insatser för att nå framgång politiskt.
- God kommunikationsförmåga, både i text och i tal.
- Goda kunskaper om sociala medier.

Och är:
- Drivande, kreativ och självgående med fokus på att nå målen och kan prioritera det som gör skillnad.
- Duktig på administration.

Det är meriterande om du har;
- Erfarenhet av politiskt arbete och politiska förhandlingar.
- Kunskap om Centerpartiets politik.
- Tidigare erfarenhet av Region Skåne.
- Erfarenhet eller färdigheter inom kommunikation.

Körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten. Arbetet är oreglerat och det förekommer kvälls- och helgarbete.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.