Sista ansökningsdatum 2019-11-18 Sök jobbet

Arbetsterapeut till VE kirurgi i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsenhet (VE) kirurgi innefattar kirurgisk verksamhet i Malmö, Lund samt i Landskrona. Vi bedriver akut, basal och högspecialiserad vård med vårdavdelningar och mottagningar i Malmö och Lund. Vi tar emot patienter med remiss från hela Södra sjukvårdsregionen och även från övriga delar av Sverige. Vi arbetar runt patienten i team; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sekreterare, dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator. Rehabgruppen samlar professionerna arbetsterapeut, dietist, kurator och fysioterapeut.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett utvecklande och stimulerande arbete i ett gott arbetsklimat? Vi söker nu en arbetsterapeut för en projektanställning med placering i Lund. Låter det som något för dig? Då är du varmt välkommen till rehabgruppen!

Vi utökar med funktionen arbetsterapeut i Lund där det till en början är ett projekt på ett år med möjlig förlängning. I projektet ingår att utarbeta och implementera rutiner och arbetssätt för arbetsterapeutrollen. Ni kommer att vara två arbetsterapeuter som arbetar tillsammans i projektet. Ni samverkar även med arbetsterapeutkollegor inom verksamheten som har sin placering i Malmö.

Som arbetsterapeut inom VE kirurgi kommer en av dina huvudsakliga uppgifter vara att utreda om samverkan vid utskrivning behövs. Detta genom att utföra funktions- och aktivitetsbedömningar samt kartlägga hur patientens hemsituation sett ut före inläggning. Du arbetar aktivt med fallprevention. Du har en nära kontakt med patientens hemkommun för överrapportering samt handleder personal i IT-systemet Mina Planer kring utskrivningsplanering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, engagerad och som ständigt vill utvecklas i din profession. Därtill sätter du alltid patienten i fokus och kan snabbt ställa om efter ändrade omständigheter. Du värdesätter ett gott bemötande mot patienter och har en god förmåga att samarbeta med dina kollegor för att tillgodose patienternas behov. Vidare trivs du med att arbeta självständigt samt har ett flexibelt arbetssätt där du kan planera och prioritera ditt arbete.

Angående den formella kompetensen ska du vara legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom kirurgisk verksamhet som gör dig trygg i din yrkesroll ser vi positivt på det. Det är även meriterande om du har kunskaper i IT-systemet Mina Planer.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet