Sista ansökningsdatum 2019-12-01 Sök jobbet

Sjuksköterskor till hjärtavdelning/HIA i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Hjärtavdelningen i Helsingborg är en stor avdelning med fokus på akut hjärtsjukvård. På avdelningen finns det både hjärtintensivvårdsplatser, eftervårdsplatser och några platser för elektiv verksamhet. Hjärtavdelningen i Helsingborg har det akuta uppdraget för nordvästra Skåne. Förutom flödet från akutmottagningen så läggs det in patienter direkt från vår mottagning och från ambulansen. Hos oss vårdas huvudsakligen patienter med hjärtsjukdomar såsom hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och patienter med arytmiproblem.

På avdelningen utför vi bland annat arbetsprov, elkonvertering, transesophagalt ultraljud och två dagar i veckan har vi pacemakerinläggning. En del av personalen med särskild kompetens har vissa arbetspass förlagda på PCI-labbet och personalen som bemannar hjärtintensiven är en del av teamet som kommer till sjukhusets övriga avdelningar eller akuten vid livshotande tillstånd så som hjärtstopp. Hos oss har du goda möjligheter att utvecklas och fördjupa dig i hjärtsjukvård. På avdelningen har vi en kompetensstege, där du efter internutbildning får nya utmanande arbetsuppgifter. Som ny medarbetare hos oss kommer du att i fyra till fem veckor gå bredvid en erfaren kollega och du kommer att ha möjlighet att delta i Region Skånes kliniska basår som sträcker sig över två år.

Arbetsuppgifter

Ett av våra mål är att öppna flera vårdplatser, samtidigt som vi vill erbjuda PCI-verksamhet även på söndagar. Vi hoppas därför att du vill bli en del av vårt team! Här har vi ett stort flöde med låga medelvårdtider och många spännande möten.

Som sjuksköterska på hjärtavdelningen / HIA arbetar du i team tillsammans med undersköterska och läkare. Vi erbjuder dig ett varierande arbete med inriktning på hjärtsjuka patienter såsom arytmitolkning, läkemedelshantering, omvårdnadsarbete och rondarbete. En stor del av arbetet är att tolka telemetrin på de uppkopplade patienterna. Några sjuksköterskor med delegering servar ambulanssjukvården med ekg-tolkningar som de telemedicinskt sänder in till hjärtavdelningen.

Här uppmuntras du att utvecklas och växa i din yrkesroll, inte minst genom att vi erbjuder dig olika kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning. Nästan alla patienter är hjärtövervakade på avdelningen varför du får utbildning i avdelningens hjärtövervakningssystem samt arytmiutbildning. För oss är utbildning en viktig del därför genomför du också en obligatorisk HLR utbildning med scenarioträning en till två gånger per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med hjärtsjukvård eller annan akutsjukvård. Vidare ser vi gärna att du har kunskaper/erfarenhet av Melior och telemetri.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som trivs på en arbetsplats där du får möjligheten att arbeta med blandade arbetsuppgifter i ett varierat tempo. Det är därför viktigt för oss att du som söker är en flexibel person som har ett trevligt bemötande mot andra. För att du ska lyckas och trivas i din nya roll ser vi att du har förmågan att behålla lugnet även i situationer med högre arbetstempo.

Gillar du stundtals högt tempo, akuta situationer, varierande arbetsuppgifter och vill utveckla dina kunskaper i hjärtsjukvård, tveka då inte att söka denna tjänst!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet