Sista ansökningsdatum 2019-11-18 Sök jobbet

Enhetschef till Specialistmödravården i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till mottagningen för specialistmödrahälsovård, SUS Lund inom Region Skåne! Här får du möjlighet att göra skillnad på en enhet med en betydelsefull roll inom verksamhetsområde (VO) kvinnosjukvård.

Mottagningen för specialistmödravård består av mottagningar för såväl tidsbeställda besök som akuta. Här tar vi emot patienter som är gravida som har fått komplikationer under graviditeten samt gravida med sjukdomar som kräver specialiserad vård. På vår ultraljudsmottagning utför våra barnmorskor och läkare såväl gynekologiska som obstetriska ultraljud. Mottagningen har totalt 25 000 besök per år.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu en driven enhetschef med mod och lust att leda oss framåt mot fortsatt goda prestationer! Här hos oss får du en spännande och utvecklande roll där du arbetar nära den dagliga verksamheten.

Som enhetschef har du ansvar för enhetens verksamhet, personal och ekonomi. Du blir närmaste chef för barnmorskor, undersköterskor, biomedicinska analytiker, chefsstöd och kuratorer. Du kommer att leda en enhet med kompetenta medarbetare där flera innehar specialistkompetens inom olika områden som du leder och coachar i ett närvarande ledarskap. Som enhetschef visar du vägen för dina medarbetare och arbetar aktivt både med det närvarande ledarskapet, men också med att motivera och utveckla dina medarbetare. Det är viktigt att du som chef kan förmedla verksamhetens mål på ett tydligt sätt och inspirera medarbetarna till att gemensamt arbeta mot dessa.

Vidare kommer du att driva och delta i utvecklingsarbete både på enhets- och verksamhetsnivå. Du kommer att ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med enhetschefen för motsvarande verksamhet i Malmö, övriga enhetschefer, enhetsansvariga läkare och sektionschefer inom verksamhetsområdet och blir direkt underställd områdeschefen för den obstetriska verksamheten.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är trygg i din chefsroll och som drivs av att leda och utveckla. Ditt ledarskap utmärks av att du är tydlig, drivande, beslutskompetent, lyhörd och närvarande för dina medarbetare. Ditt intresse för människor och din kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa goda relationer.

Du har även förmåga att hantera olika situationer på ett konstruktivt sätt genom ett situationsanpassat ledarskap. I ditt ledarskap arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv där du planerar, organiserar, fattar och genomför beslut samt följer upp resultat.

De formella kraven för tjänsten innebär att du som söker har en högskoleexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Gärna erfarenhet av arbete inom hälso-och sjukvård. Vidare söker vi dig som har tidigare dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Du behärskar även det svenska språket i såväl tal som skrift.

Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet