Sista ansökningsdatum 2018-02-11 Sök jobbet

Specialistläkare i allmänmedicin till VC Närlunda i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Då en av våra allmänspecialister planerar att gå i pension, välkomnar vi nu dig som är intresserad att arbeta som allmänspecialist hos oss. Är du nytänkande, flexibel och vill gå från tanke till handling? Vill du känna att du kan göra skillnad? Välkommen till Vårdcentralen Närlunda!

Vårdcentralen Närlunda är en arbetsplats med professionell syn på arbete där vi respekterar och värdesätter varandra. Vår arbetsplats genomsyras av positiv energi och omtanke för varandra och vi strävar efter att skapa en familjär känsla.

Vi är en medelstor vårdcentral med cirka 6 500 listade patienter och cirka 25 anställda som arbetar som läkare, distriktssköterskor, äldrevårdssjuksköterska, undersköterskor, psykolog, sjukgymnast och medicinska sekreterare. Vi anlitar inte hyrläkare, utan har enbart läkare som är anställda av Region Skåne. Vi har även dietist och arbetsterapeut på vårdcentralen vissa dagar. Barnavårdscentral finns på två olika enheter i närområdet varav den ena är en familjecentral kopplad till vårdcentralen.

Hos oss är ditt arbete förlagt till dagtid vilket underlättar kombinationen av arbete och fritid. Du tar dig lätt hit med kollektivtrafik och det finns även mycket goda parkeringsmöjligheter för dig som kör bil.

Arbetsuppgifter

Värdesätter du omtanke och närhet till kollegor, öppenhet samt en arbetsplats där du kan vara med och påverka? Då en av våra kollega går i pension välkomnar vi nu dig som är intresserad att arbeta som allmänspecialist och medicinsk rådgivare hos oss.

Det finns stora möjligheter för dig att efter eget intresse utvecklas inom ett visst ansvarsområde, vi har team som arbetar med äldre, diabetes, astma/kol, rehab och BVC. Vi har även AT och ST-läkare som arbetar hos oss vilket är en viktig utvecklingsmöjlighet både ur individ- men även verksamhetsperspektiv, och vi ser därför gärna att du är intresserad av att handleda.

- Den fina kontakten som jag får med mina patienter och kollegor gör att jag trivs väldigt bra här, jag får något tillbaka och känner mig uppskattad. Hos oss finns en bred kompetens och erfarna kollegor i olika åldrar från världens alla hörn som stöttar varandra i arbetet, säger Angelina Nikolov, läkare på Vårdcentralen Närlunda i Helsingborg.

Som specialistläkare hos oss får du ett stimulerande arbete då du tar emot patienter med varierande bakgrund och ålder samt ett brett sjukdomspanorama. Vi har duktiga kollegor och breda undersökningsmöjligheter och mottagningar. På vårdcentralen arbetar vi med planerad mottagning, planerade akuta tider, astma/kol-, diabetes- och äldremottagning, dietist, psykolog, arbetsterapeut och sjukgymnast med egen träningslokal. Du samarbetar med hela teamet kring patienten och närheten till varandra ger möjlighet till diskussion och kunskapsutbyte.

Kvalifikationer

Personen vi söker är nytänkande, kreativ och ser möjligheter i vardagen. Du är flexibel i ditt arbetssätt och vågar prova nya vägar. Vi lägger stort värde vid att du är en god kollega som gärna samarbetar med andra och som bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och du bör därför trivas med att arbetsbelastningen kan variera. Du har ett stort intresse för människor och ser det som en självklarhet med ett gott bemötande mot patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Gällande de formella kraven har du svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom allmänmedicin. Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet från primärvården och/eller kompetens inom geriatrik.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet