Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare till akutmottagningen i Hässleholm

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du jobba och utvecklas med kompetenta och omtänksamma kollegor som alltid sätter patienten i fokus? Då ska du söka tjänsten som specialistläkare på akutmottagningen i Hässleholm!

I Hässleholm finns det lilla sjukhuset med det stora drivet, vi ger trygghet när hälsan sviktar. Här finns närhet och det lilla sjukhusets fördelar kombinerat med kunskap och ödmjuk stolthet. Hos oss finns vilja, engagemang och utvecklingslust. Vi är måna om att våra arbetssätt ska vara de bästa möjliga utifrån både arbetsmiljö och patienternas behov.

På Hässleholms sjukhus arbetar cirka 600 personer med planerad ortopedi samt internmedicin där vår klinik benämns Verksamhetsområde Närsjukvård. På mottagningen äger rum cirka 4000 besök per år. På vår övervaknings- och intagningsavdelning tas patienter emot och behandlas för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, arytmier och andra akuta internmedicinska tillstånd. Sjukhuset har ett mobilt team som kan besöka patienter i hemmet och på boenden när de skrivits ut från avdelningen och det behövs snabb uppföljning eller om man vill säkra upp efter ett besök på akutmottagningen.

På Hässleholms sjukhus ska patienternas behov tillgodoses i rätt tid, med hög kvalitet och patientsäkerhet. Ambitionsnivån är hög inom sjukhusets alla områden, där bland annat verksamheterna inom ortopedi, strokevård, smärtrehabilitering håller toppklass. För sjukhusets storlek pågår en omfattande forskning. Hässleholm med omnejd erbjuder bra och prisvärd boendemiljö nära naturen. Vill du pendla går det utmärkt med tåg och buss. Direkttåget från Malmö tar till exempel 44 minuter och en halvtimme från Lund. Stadsbussen till sjukhuset tar några minuter, du promenerar på cirka tio minuter.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialistläkare till vår akutmottagning!

Akutmottagningen är en betydande del av vår öppenvårdsverksamhet och står för det största inflödet av våra slutenvårdspatienter. Primärjouren bemannas av såväl icke-legitimerade kollegor som av seniora ST-läkare. Vi har även en mellanjour vars roll är att stötta de yngre kollegorna och att leda arbetet.

Som specialistläkare på mottagningen tänker vi oss att du innehar rollen som mellanjour, men beroende på dina erfarenheter och kunskaper kan det bli aktuellt med en bakjoursroll. Akutmottagningen blir ditt ansvarsområde och du deltar aktivt i utvecklingen av vår verksamhet. Vi ser gärna att du handleder våra ST-läkare och deltar i jourarbete. Akutmottagningen har öppet dagligen mellan 08.00-20.00. Kvälls-och nattetid kommer patienterna för direktinläggning framförallt via ambulans.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård, samt har specialistkompetens inom akutmedicin eller internmedicin. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga och att du är beredd på att ta ett gemensamt ansvar för akutmottagningen. Därutöver ser vi att du har ett stort intresse för den akuta verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.