Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

MR-fysiker till strålbehandlingsfysik i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Inom verksamhetsområdet hematologi, onkologi och strålningsfysik finns enheten strålbehandlingsfysik. På enheten arbetar regionens samtliga strålbehandlingssjukhusfysiker, dosplanerare och acceleratoringenjörer.

Enheten består av cirka 45 medarbetare och ombesörjer en modern maskinpark med totalt 13 apparater för extern strålbehandling, av modellerna Varian (TrueBeam, iX), Elekta (Synergy), Accuray (TomoHD/Radixact) och Xstrahl (200 kV orthovoltage). Vidare har vi dubbla linjer för brachyterapi (Varian HDR) och egna CT:er (Siemens Definition AS+) samt MR (GE Architect 3T). Via Skandionkliniken (Uppsala) ges även protonbehandlingar i den egna verksamhetens regi.

Alla på enheten strålbehandlingsfysik är placerade i Lund och vi förser verksamheten med vår expertis för allt som rör strålning och förberedelser inför behandlingar och arbetar i nära samarbete med Lunds universitet. Samarbete sker även naturligt inom områdets övriga enheter: röntgen/MR och nuklearmedicin som även inkluderar cyklotronproduktion av radiofarmaka.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en MR/sjukhusfysiker för en projektanställning på tre år med goda möjligheter till förlängning, med huvudsaklig inriktning mot MRI i strålbehandling. Du kommer att arbeta i en miljö med både klinisk verksamhet och forskning. Lund är ett ledande centrum för att integrera MRI i strålbehandlingen med en mycket aktiv forskargrupp som arbetar i frontlinjen av forskningen. MRI-baserad dosplanering för strålbehandling används i klinisk rutin och flera forskningsprojekt pågår.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir utveckling av befintliga och nya kliniska metoder, idealt från MRI-protokoll och pulssekvenser vid MRI-kameran (GE Architect 3T) till implementering av behandlingstekniker på strålbehandlingsavdelningen. Det ingår även uppgifter rörande bildanalys och utveckling av programvara for efterbearbetning av data samt kliniskt arbete med kvalitetssäkring av apparatur och kvalitetskontroller av patientunderlag. Undervisning för studenter och personal är en naturlig del av uppgifterna. Arbetet är ofta projektbaserat och kan resultera i vetenskapliga artiklar beroende på uppdraget.

En stor del av den löpande behandlingsverksamheten utgörs av ett lagarbete, där du som sjukhusfysiker tillsammans med sjuksköterskor, läkare, ingenjörer och övrig personal inom vårt arbetsområde strävar mot att tillgodose patienter med strålbehandling av högsta kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker alternativt har civil-/högskoleingenjör med MRI-inriktning. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala samt goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har goda kunskaper och erfarenhet av MRI samt god vana vid datorer och IT-system samt kodhanterings-/programmeringskunskaper. Meriterande för tjänsten är även genomgången forskarutbildning, liksom djupare erfarenhet av specifika MR-metoder, som funktionella tekniker. Ytterligare viktiga meriter är kliniskt utvecklingsarbete inom MRI och strålbehandling.

Du som person är analytisk, har stor flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du har även förmåga att kunna arbeta självständigt och kan ta egna initiativ utifrån verksamhetens behov. Vidare kan du hantera flera uppgifter parallellt samt är målmedveten, kvalitetsmedveten och lösningsfokuserad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.