Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmottagning i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till barn- och ungdomssjukvården på Lasarettet i Ystad!

Verksamhetsområde (VO) barn och ungdom består av barnakuten, slutenvårdsavdelning, dagvård samt specialistmottagningar. Vi bedriver verksamhet i Trelleborg och Ystad med totalt cirka 80 anställda och tillhör sedan årsskiftet förvaltning Sus. VO barn och ungdom är känt för ett medarbetarstyrt arbetssätt och en kontinuerlig förbättringsanda.

Vi har nu möjlighet att välkomna en barnsjuksköterska till barn- och ungdomsmottagningen i Ystad. Det kliniska arbetet på mottagningen bedrivs i team bestående av barnläkare, specialiserade sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist samt fysioterapeut med inriktningen bred allmänpediatrik. Vanligt förekommande patientgrupper som våra sjuksköterskor har självständiga mottagningar inom är uroterapi, astma/allergi, fetma och diabetes. Mottagningen har öppet kl.8-16, måndag till fredag och har ett nära samarbete såväl internt, med barn- och ungdomsavdelning 3 som externt med barnavårdscentral (BVC), primärvård, barn- och ungdomspsykiatri (BUP), Habiliteringscenter samt andra vårdvalsaktörer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en barnsjuksköterska som bland annat ska ingå i vårt astma och allergiteam. Förekommande arbetsuppgifter i denna tjänst är till exempel spirometrier födoämnesprovokationer, pricktester, allergivaccinationer samt eksembehandlingar. En betydande del av tjänstgöringen innebär självständigt mottagningsarbete men även att hjälpa till på våra läkarmottagningar. Vi erbjuder dig fortlöpande kompetensutveckling samt utbildning i att ta spirometrikörkort samt hyposensutbildning.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i barnsjukvård. Du har behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Har du erfarenhet av arbete med astma och allergi ser vi detta som meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig med ett positivt förhållningssätt, som är trygg i din yrkesroll och har hög flexibilitet till att anpassa dig efter arbetets förutsättningar. Du kan planera och prioritera ditt arbete och har god förmåga att arbeta i team samt lätt för självständigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.