Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Enhetschefer till VO Akut och Medicin, Lasarettet i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) akut och medicin i Ystad söker nu två enhetschefer, en till medicinavdelning 6 med inriktning lungmedicin samt en till vår medicinavdelning 7 med inriktning stroke/neurologi och geriatrik. Vi står inför en spännande framtid med stora möjligheter att tillsammans forma, utveckla och med stor lust och vilja att leda och driva våra två medicinenheter framåt. Vi strävar efter att öka patienternas delaktighet och deras kunskaper om sin sjukdom och behandling. Brinner du för ledarskap, att samarbeta och utveckla samt engagera medarbetare? Kom och jobba med oss!

Avdelning 6 är en medicinavdelning med inriktning lungmedicin med 13 vårdplatser och en integrerad öppenvårdsmottagning för lungsjuka patienter, där sjuksköterskorna därför arbetar i både öppen- och slutenvård. Merparten av patienterna får behandling för lungcancer, kronisk obstruktiv lungsjukdom och pneumoni samt gastroenterologi, diabetes och akut och kronisk njursvikt. Arbetet sker i multidisciplinära team inom yrkesgrupperna läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare.

Avdelning 7 är en medicinavdelning med 18 vårdplatser och har specifik inriktning stroke- och neurologi och då framförallt mot det akuta omhändertagandet av patienter som anländer via ”Rädda hjärna”-spåret. För oss är det viktigt att våra patienter får en snabb och säker diagnostik samt tidigt insatt behandling och rehabilitering för att på så sätt möjliggöra återgång till så god funktionsnivå som möjligt. På avdelningens vårdplatser vårdas även patienter som drabbats av TIA, MS, Myastenia Gravis, ALS, Guillan-Barré, Parkinson samt internmedicinska diagnoser. En önskan är att i framtiden kunna integrera en geriatrisk del i enhetens profil.

Avdelningarna arbetar medvetet och aktivt utifrån Region Skånes värdegrund, genom ett gott bemötande och fokus på att föra verksamheten framåt med hänsyn till varandra och våra patienters integritet och välbefinnande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på vår spännande resa och skapa framtidens vårdavdelning? Möjligheten att vara med och påverka från början kommer inte så ofta och nu söker vi dig som har lust och vilja att leda i en verksamhet under förändring och utveckling. Det medför många möjligheter för dig som är engagerad, nyfiken och vill göra skillnad. Tillsammans med chefskollegor, medarbetare och övriga nyckelpersoner kommer du att driva fortsatt arbete med att utveckla dessa två enheter.

Brinner du för det goda ledarskapet? Då kan du vara den vi letar efter!
Ditt uppdrag innebär att vara närmsta chef för engagerade och kompetenta medarbetare med olika yrkesprofessioner. Tjänsterna innebär inget delat ledarskap, däremot ingår det i arbetsuppgifterna att tillsammans bygga upp, utveckla och förvalta enheterna och dess potential utifrån de behov av vårdnivåer som ligger i sjukhusets uppdrag.

Vi söker dig som är en driven och utvecklande enhetschef, som gillar ett nära samarbete med närmsta chefskollega, med utgångspunkt i patientens behov och utifrån ett helhetsperspektiv. I rollen som enhetschef kommer du arbeta verksamhetsnära och leda samt stödja förbättrings- och utvecklingsarbeten. Vi värdesätter ett nära ledarskap! Som enhetschef verkar du främst operativt och har ett nära och coachande ledarskap. Här arbetar du aktivt med arbetsmiljöfrågor och medarbetarfrågor.

I din roll som enhetschef är du ansvarig för verksamhetens resultat och uppföljning utifrån perspektiven verksamhet, ekonomi och medarbetare - med fokus på att leda, utveckla och följa upp arbetet utifrån verksamhetens uppdrag och vårdprocesser.

Du ingår i ledningsgruppen för VO akut och medicin och du kommer tillsammans med ledningsgruppen och medicinskt ansvarig läkare på enheten arbeta både strategiskt och proaktivt. Du är direkt underställd verksamhetschefen, till stöd har du även HR-specialist, ekonom och en enhetschefsgrupp med stort engagemang för verksamheten.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i din roll behöver du ha god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du ser det positiva i förändringsprocesser. Genom din goda kommunikativa förmåga skapar du delaktighet och förståelse för det arbete som ska genomföras. Du är van att fatta och genomföra beslut och det är naturligt för dig att du företräder verksamheten och arbetsgivaren. Du har en god samarbetsförmåga och du leder genom att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Du ser vikten av, och har förmågan att kommunicera med dina medarbetare både muntligt och skriftligt på ett inkluderande och engagerande sätt. Du leder genom att definiera tydliga mål som ger resultat och du har en god förmåga att organisera, strukturera och strategiskt långsiktigt planera och driva verksamheten framåt. I ditt ledarskap är du drivande genom att ta initiativ, starta upp aktiviteter och stimulera till förbättringsarbeten.

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Du har gärna tidigare erfarenhet från arbete på sjukhus. Tidigare chefs- och ledarfarenhet är önskvärt då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Det är meriterande med kunskap om förbättringsmetodik, processorienterat utvecklingsarbete samt kvalitets- och resultatuppföljning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.