Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Strateg till enheten/avdelningen fastighetsdokumentation i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

I Regionfastigheter s uppdrag ingår att ansvara för den tekniska fastighetsförvaltningen av Region Skånes fastighetsbestånd med en sammanlagd yta på cirka 1,1 miljon kvadratmeter. I den tekniska fastighetsförvaltningens uppdrag ingår det att bibehålla eller förbättra fastigheternas värde och funktion samt tillhandahålla ändamålsenliga lokaler för våra hyresgäster. Vi har ett region- och förvaltningsövergripande perspektiv och samverkar både med andra förvaltningar inom Region Skåne och externa aktörer.

Regionfastigheter är en förvaltning inom Region Skåne med uppdrag att ansvara för ägandet och utvecklingen av Region Skånes ägda och förhyrda fastigheter. Förvaltningen säkerställer att investeringar i Region Skånes vårdbyggnader görs så resurseffektivt och hållbart som möjligt. Regionfastigheter ansvarar för den samlade planerings- och byggprocessen från behovsanalys till idrifttagande. Arbetet med behovsanalys och planering sker i nära samverkan med berörd verksamhet där Regionfastigheter har en samordnande och stödjande roll.

Region Skåne genomför just nu de största satsningarna någonsin på sjukhusområdena i Helsingborg, Malmö, Lund och Ängelholm. Målet är bättre vård och arbetsmiljö med sjukhus som är väl rustade för att möta framtidens krav. Läs mer om satsningen på: http://www.skane.se/framtidenssjukvard

Arbetsuppgifter

Inom fastighetsdokumentation arbetar vi med förvaltning av fastigheternas tekniska dokumentation och data. Som strateg bidrar du huvudsakligen till ett bättre och mer ändamålsenligt nyttjande av tekniska dokumentation genom ständig utveckling av förvaltningsrutinen för ett kontinuerligt informationsflöde.

Som strateg ansvarar du får kort- och långsiktig målsättning gällande förvaltningsrutinen av teknisk fastighetsdokumentation. Genom mycket god kunskap om nuvarande rutiner och processer identifierar du förändringsbehov, driver utvecklingsprojekt och bidrag aktivt till att lyfta organisationen utifrån strategiska- och digitala mål.

I din roll är du en del av beställarorganisationen. Du ansvarar för riktlinjerna som ställer krav på fastighetsprojektens tillämpning, framställning och leverans av teknisk dokumentation till förvaltningsorganisationen. Genom en aktiv roll i strategiskt viktiga fastighetsprojekt samt bedriver ett nära samarbete med både interna och externa samarbetspartners säkerställer du rätt nivå av CAD- och BIM-teknisk data för fastigheternas hela livscykel.

Du ingår i en enhet där vi aktivt tillämpar CAD och BIM-teknisk data. Ditt arbete sker i nära samarbete med enhetskollegor där du bidrar med mycket bra tekniskt kunnande av förvaltningsområdets rutiner och IT-system samt du ansvarar för IT-tekniska införanden och förändringar.

Du samarbete nära organisationens teknikområdesstrateger med syfte att bidra till en gemensam bild och strategi för förvaltningsrutinen av teknisk dokumentation.
Din primära placeringsort är i Malmö men resor förekommer frekvent till andra orter inom Skåne, i synnerhet till Lund, Helsingborg och Kristianstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning på teknik eller fastighet, alternativt likvärdig kompetens genom fortbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet och du ska kunna uppvisa erfarenhet av att arbete med utvecklingsfrågor inom, fastighets-, bygg- eller industribranschen. Du ska därtill ha erfarenhet av fastighetsbranschens CAD-programvaror.

Det är meriterande om du har erfarenhet från att projektleda och operativt genomföra IT-systemimplementationer samt processutveckling och utbildning inom IT-system. Därtill är din datorvana på absolut expertnivå och du tycker det är roligt att vara en superanvändare. Du har inga svårigheter att både lära och lära ut IT-systemkunskap.

Som person tror vi att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är självgående, organiserar dina åtaganden och kan prioritera bland aktiviteter samt hittar gärna nya angreppssätt. Du har god kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift, talar välformulerat inför både stora och små grupper. Din servicenivå är hög och du anser att samarbete med andra medarbetare är det som ger bäst möjlighet till framgång. Resor förekommer och B-körkort är ett krav.

Vi ser det som värdefullt att du, liksom oss, är en god ambassadör för våra värderingar: Välkomnande, Drivande, Omtanke och Respekt.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering.


Välkommen med din ansökan redan idag!


Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.