Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Fysioterapeut till Handkirurgimottagning rehabilitering i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Den handkirurgiska verksamheten på Skånes universitetssjukhus (Sus) bedriver högspecialiserad vård för personer med handskador och handsjukdomar. Under ett och samma tak har vi samlat öppenvård, slutenvård, rehabilitering, operation och sekretariat. Vi har ett nära och givande samarbete mellan enheterna och en ständig dialog kring hur vi kan erbjuda patienten den bästa vården.

Rehabilitering efter en handskada sker framför allt i teamarbete mellan fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig handkirurg och om behov finns med vår kurator. Vår rehabilitering omfattar såväl sluten- som öppenvård. Vi har en mottagningsverksamhet med hög patientgenomströmning, patientgruppen är varierad och vi erbjuder bedömningar samt behandlingar för både vuxna och barn. Många av våra patienter är unga och arbetsföra och oftast mycket motiverade till träning.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en stor och sammansvetsad rehabiliteringsgrupp. Vi som arbetar här har gedigen erfarenhet och kunskap och bedriver kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete utifrån beprövad erfarenhet och evidens. Vi eftersträvar ett medarbetarskap där du är aktiv i ditt eget lärande samt har en vilja att bidra till att driva verksamheten framåt. Vidare värdesätter vi initiativ och att du vågar tänka nytt. Akademiska studier uppmuntras och flera medarbetare är disputerade och det bedrivs avancerad forskning som gör att du får ta del av det senaste inom området. Det kommer också finns möjlighet att specialisera sig utifrån vårt core curriculum (strukturerad utvecklingsplan). Kopplat till core curriculum kommer vi också kunna ha möjlighet att inrätta så kallade specialisttjänster för fysioterapeuter på vår enhet.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut hos oss arbetar du med bedömning och behandling av patienter med handkirurgiska skador och sjukdomar. En viktig faktor för ett gott slutresultat efter en handkirurgisk operation är tidig kontrollerad mobilisering. Kunskaper om handens anatomi, strukturers läkningsförlopp och kirurgiska åtgärder är viktigt för analys och val av åtgärd. Handkirurgisk rehabilitering syftar till att patienten ska återfå så god handfunktion och aktivitetsförmåga som möjligt och göra det möjligt för patienten att fungera i sin vardag under alla faser av rehabiliteringen. Den pedagogiska rollen är en viktig del för att patienten ska bli delaktig och kunna ta stort eget ansvar i rehabiliteringsprocessen.

- Vi är en verksamhet där medarbetarna har en stor yrkesstolthet. Att arbeta med rehabilitering av handen är mycket intressant och komplext och vi kan verkligen göra skillnad i patientens dagliga liv. Tack vare gedigen forskning inom vårt område har vi stor kunskap om hur en god rehabilitering kan bedrivas. Personer som börjar hos oss brukar stanna länge och jag tror att de spännande arbetsuppgifterna som rehabilitering av handen erbjuder, det goda samarbetet och lärandet kollegor emellan samt stora möjligheter till egen utveckling inom området bidrar till detta säger Elisabeth Ekstrand, som arbetar som enhetschef på Rehabiliteringsmottagningen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet och/eller vidareutbildning inom handrehabilitering. Därtill ska du ha intresse och ha för avsikt att specialisera dig, driva utveckling och gärna gå vidare i akademiska studier och forskning.

För oss är det av vikt att hitta en kollega som har driv och trivs i en organisation med mycket energi och framåtanda. Tempot är tidvis högt och du behöver vara flexibel och ha god förmåga att prioritera samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du måste också ha en god pedagogisk förmåga och kunna motivera patienten till egenträning samt att driva sin rehabilitering framåt. Vi värdesätter också egenskaper som initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.