Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterska till Ortopeden i Ängelholm

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde ortopedi i Ängelholm består av en vårdavdelning och en mottagning. Vårdavdelningen är en elektiv avdelning med planerade operationer, där knä-, höft- och ryggoperationer är vanligast. Vi tar även emot en del gyn-, kirurgi- och urologipatienter som genomgått planerade operationer. Mottagningsverksamheten är inriktad på ortopedi.

Avdelningen har dygnet-runt vård, i dagsläget måndag morgon till fredag kväll. Det kollegiala stödet på avdelning 22 är stort och vi värnar om det. Vi tror att god trivsel i gruppen, en god arbetsmiljö och möjligheter till personlig utveckling i förlängningen ger hög patientsäkerhet.

På avdelning 22 genomsyras vården av arbetssättet snabb återhämtning tillsammans med Orems omvårdnadsteori. Det betyder i praktiken att fokus läggs på det friska och patientens egenvårdsresurser. För patienten innebär det intensiv träning med stöd av personalen vilket leder till tidig mobilisering.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sjuksköterska till vår verksamhet där tanken är att vi ska kunna erbjuda alternering mellan mottagning och avdelning.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med postoperativ vård med fokus på det friska. Du arbetar aktivt i team med framförallt undersköterskor, fysikterapeut och arbetsterapeut för att minimera komplikationer samt ge patienten den trygghet och hjälp till självhjälp som behövs för att återvända hem. Arbetsuppgifterna på mottagningen innefattar huvudsakligen traditionellt mottagningsarbete med telefonrådgivning och med pre- och postoperativa besök.

Vi jobbar utifrån Orems omvårdnadsteori. Vi tror på patientens förmåga att återhämta sig och intar en aktiv och stödjande roll där du som sjuksköterska tillsammans med undersköterska och patienten fokuserar på det friska. För patienten innebär detta intensiv träning med stöd av personalen som leder till snabb återhämtning. Vårt arbetssätt medför att vårdtiderna är cirka en till två dagar.

Vi är måna om att du som ny medarbetare ska trivas och komma in i din roll på bästa sätt. Du kommer erbjudas cirka två-tre veckors introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter, kompetenser och önskemål. Vi erbjuder även en intern utbildning i ortopedisk sjukvård "KFU-Klinisk Fördjupnings Utbildning för sjuksköterskor". Utbildningen löper under två terminer och leder till examination till en intern examen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Har du erfarenhet av ortopedi och/eller mottagningsverksamhet är det en merit, likaså om du har erfarenheter inom urologi och kirurgiområdet. Då vi arbetar med Orems omvårdnadsteori som grund är det en förutsättning att även du är intresserad av att anamma och använda dig av teorin i ditt arbete.

Inom elektiv vård kan arbetstempot variera och därför är detta en tjänst för dig som är flexibel och har god förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vi ser ett stort värde i att du har en nyfiken inställning och gärna lär av dina kollegor likväl som du bidrar med din egen kunskap. Avdelningen och mottagningen är i tätt samarbete därför är det av stort vikt att du trivs i samarbete med andra. Därtill ser vi att du liksom oss sätter patienten främst och är intresserad av, och vill medverka i, förändringsarbeten och utveckling av enheten. Vi är måna om att hitta rätt personer till vår tjänst och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona och Trelleborg. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.