Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Visuell kommunikatör till strategiskt kommunikationsstöd

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och utveckla kommunikationen på Skånes universitetssjukvård (Sus)? Trivs du i en roll där du arbetar nära kärnverksamheten och får agera rådgivare i grafisk kommunikation samtidigt som du är en vass grafisk formgivare? Kanske är det då du som ska bli vår nya kollega!

Vi som ingår i Sus kommunikationsavdelning har till uppdrag att skapa värde för Sus genom kommunikation. Inom enhet strategiskt kommunikationsstöd gör vi det genom att erbjuda rådgivning och stöd i vårdverksamhetens kommunikationsarbete. Vi arbetar löpande med att utveckla kommunikationen i våra olika kanaler (externt och internt), och i detta arbete är grafisk formgivning en viktig del. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en organisation med hög kompetens, högt tempo och ett viktigt uppdrag att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård med hög servicenivå och kvalitet.

Placeringsort är Lund, men vi arbetar både i Malmö och Lund och resor mellan orterna förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som lockas av att bidra till att utveckla vårdverksamheterna med kommunikation som verktyg och därmed medverka till måluppfyllelse.
Som visuell kommunikatör på Sus är du rådgivare och kontaktperson till chefer och medarbetare i frågor som rör grafisk kommunikation, formgivning samt vid beställning och produktion av tryckt patientinformation. Du arbetar såväl med planering och uppföljning, som med produktion av trycksaker, grafiska formelement till webb, annonser, sociala medier, film, med mera. I rollen ingår också viss textbearbetning och redigering samt att hålla i administration och kontakter med tryckeri.
Exempel på andra arbetsuppgifter är layout av nyhetsbrev/tidning, stöd och rådgivning i GDPR-frågor, ansvar för vår bildbank, formgivning och grafiska element till presentationsmaterial samt framtagande och uppdatering av mallar.
I arbetet med Sus visuella uttryck och grafiska produktion utgår du ifrån Region Skånes varumärkesguide och grafiska riktlinjer.
I vardagen ingår samarbete med kollegor inom kommunikationsfunktionen på Sus. Du samarbetar också med andra kommunikatörer i Region Skåne.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi vill att du:
• har en utbildning inom grafisk formgivning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• har dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med grafisk formgivning och grafisk produktion
• har mycket goda kunskaper i Adobe Suiten, framför allt InDesign
• har grundliga kunskaper i Office-paketet
• har erfarenhet av att producera lättillgängligt kommunikationsmaterial för olika målgrupper
• är van att utgå från en grafisk profil i ditt arbete
• är van att ha kontakt med och lägga uppdrag på tryckeri
• har kunskaper i textredigering

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med foto och film och/eller har kunskaper i animering och copywriting.
Erfarenhet av att arbeta på en kommunikationsavdelning, samt i en politiskt styrd organisation, ses också som meriterande. För att passa för jobbet är du lyhörd, noggrann, samarbetsorienterad och har en god förmåga att bygga förtroende. Du är van att arbeta självständigt och driva dina uppdrag. Ditt arbete håller hög kvalitet och levereras inom given tidsram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.