Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Vellinge

Gör skillnad. Varje dag.

Vellinge Vårdcentral ligger cirka 20 minuters bilväg söder om Malmö. Vi har ungefär 12 500 listade patienter fördelade på 14 fasta läkare. Vårdcentralens lokaler är fräscha med gratis parkering och nära till kollektivtrafik. Till vårdcentralen hör två äldreboenden och en Familjecentral med BVC. Vi har även äldre-, diabetes- och astma/KOL-mottagning samt sjukgymnaster, arbetsterapeut, kurator och dietist.

Vi är stolta över ”Vellingeandan” där vi visar framfötterna, har ett bra arbetsklimat med god sammanhållning och har högt i tak. Som läkare har du ett nära samarbete med engagerad och kunnig personal i en trivsam miljö. Vi är cirka 40 medarbetare totalt på vårdcentralen.

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi två specialistläkare i allmänmedicin till oss på Vårdcentralen Vellinge!

Som distriktsläkare arbetar du med både planerade och akuta läkarbesök. Därtill ingår även hembesök. Som läkare hos oss har du ofta hand om äldreboende och/eller BVC samt har kontinuerlig kontakt med kommunen. Vårdcentralen har ett uppdrag att försörja jourlinjer på Kvälls- och helgmottagningen i Trelleborg och här kommer du också att delta några gånger per kvartal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har är legitimerad läkare och specialist i allmänmedicin, med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du tidigare kunskaper av att arbeta i journalsystemet PMO är det en fördel för tjänsten. Ett giltigt B-körkort ses även som meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Som person har du god samarbetsförmåga, värdesätter ett gott samarbete med olika yrkeskategorier och självklart ger patienterna ett bra bemötande. Vidare har du ett starkt intresse för primärvård och vill gärna vara med och utveckla verksamheten. Om du erbjuder oss din kunskap och ditt engagemang kommer vi att erbjuda en stimulerande, trivsam och positiv arbetsplats. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.