Studiebesök
Vi vill gärna visa dig allt spännande som vi jobbar med i Region Skåne, men i många av våra verksamheter kan det vara svårt att hälsa på live. Här ger vi dig därför chansen att besöka några av våra verksamheter och få en inblick i några av Region Skånes 300 olika yrkesroller genom digitala studiebesök. Välkommen till oss!
Häng med när programledaren Dante Zia tar med dig på studiebesök i några av Region Skånes olika verksamheter.
Helsingborgs lasarett
Helsingborgs lasarett är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt. Hit kommer patienter som är i behov av specialiserad akutsjukvård, förlossningsvård och planerade operationer från hela nordvästra Skåne. Här genomförs över 170 000 läkarbesök under ett år utav sjukhusets dryga 3000 medarbetare. Följ med till några av verksamheterna där du bland annat får träffa undersköterskor, barnmorskor, specialistsjuksköterskor och specialistläkare, en fysioterapeut, en steriltekniker, en dietist och dessutom en specialpedagog/lekterapeut.
Bild och funktion
Dante tar med dig på studiebesök i en av Skånes universitetssjukhus mest high tech verksamheter - Bild och funktion. Här får du bland annat möta vårdens detektiver (biomedicinska analytiker), undersköterskor, radiografer och röntgensjuksköterskor som jobbar med att rädda hjärnor. Med hjälp av olika avancerade apparater och maskiner tar vi reda på hur vi bäst kan hjälpa personer med komplicerade sjukdomar att må bättre. På Bild och funktion gör vi cirka 420 000 undersökningar varje år och varje dag tar vi emot ungefär 1 500 patienter.
Psykiatrin i Lund och Malmö
Dante tar med dig på studiebesök på två av de totalt 140 mottagningar och avdelningar inom Psykiatri i Skåne – Vuxenpsykiatri i Lund (VUP) och Barn- och Ungdomspsykiatri i Malmö (BUP). Här får du bland annat möta yrkesgrupperna skötare, peer support (experter med egen erfarenhet), psykologer, kuratorer, medicinsk sekreterare, samt sjuksköterskor och läkare. Med hjälp av samtal, rådgivning, utredning och behandling som främsta verktyg kan de få personer med ångest och oro, tvångstankar, depressioner och ätstörningar att må bättre psykiskt.
Senast uppdaterad: 15 maj 2023
Fick du hjälp av informationen på denna sida?