Gå till sidans innehåll

Enhetschef till Läkare anestesi i Ystad

Om tjänsten

Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut: Urval pågår

Kommun: Ystad

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 3

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C172033

Gör skillnad. Varje dag.

Önskar du genom samarbete och nya arbetssätt utveckla framtidens sjukvård? Är du en trygg och modig ledare som skapar engagemang och förståelse kring de uppdrag som ska genomföras? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Lasarettet i Ystad är ett medelstort sjukhus som ligger i sydöstra Skåne, med smidig pendling till både Malmö och Österlen. Här arbetar ungefär 1 000 personer och sjukhuset bedriver både akut och planerad hälso- och sjukvård. Här finns bland annat en akutverksamhet dygnet runt, BB/förlossning samt intensivvårdsverksamhet. Sjukhuset kännetecknas av korta beslutsvägar och närhet till varandra. Hos oss värnar vi om tillit, öppenhet samt engagemang och strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med kunskapsstyrd verksamhet och patienten i fokus.

Då anestesiläkarna är en liten enhet om cirka 15 medarbetare, så är vi extra stolta över att kunna erbjuda en bredd inom anestesi och intensivvård. På operation hanterar vi både elektiv och akut kirurgi, gynekologi, öron-, -näs och hals (ÖNH), urologi och ortopedi. Årligen utför vi cirka 4 500 operationer, varav en tredjedel är akuta. En stor del av vår verksamhet består av dagkirurgi, men vi bedriver även akut kirurgi dygnet runt. I Ystad föds cirka 1 300 barn varje år, vilket kräver god vana att ta hand om obstetriska komplikationer. Vår intensivvårdsavdelning (IVA) har tre intensivvårdsplatser och två intermediärvårdsplats. Därtill har vi Dräger-respiratorer, Prismadialys, neuromonitor och PiCCO.

Vill du veta mer om hur det är att vara chef i Region Skåne? Läs mer här: https://www.skane.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-oss/utvecklas-med-region-skane/arbeta-som-chef-i-region-skane/

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar en enhetschef för anestesiläkarna som vill fortsätta att vara med och driva vår verksamhet framåt!

I rollen som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö och du företräder verksamheten både internt och externt. Du leder, planerar och utvecklar verksamheten inom enheten. I tjänsten ingår även klinisk tjänstgöring.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde kirurgi ortopedi, ÖNH, intensiv- och perioperativ vård där du är direkt underställd verksamhetschefen. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både tillsammans med verksamheten och individuellt. Du är närmaste chef för cirka 15 medarbetare vilka utgörs av överläkare och specialistläkare.

Som enhetschef har du ett nära ledarskap där du genom god kommunikation och tillit skapar en verksamhet med delaktighet hos medarbetarna. Du tar initiativ till att leda förändringar samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vidare skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö och ansvarar för samt bedriver ett aktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Det gör du genom att bland annat genomföra årliga arbetsmiljöronder och aktivt samverka med medarbetarna i arbetsmiljöfrågor.

Storleken på det kliniska uppdraget är cirka 60 procent, men det kan komma att variera över tid. Som anestesiläkare deltar du i det akuta omhändertagandet vid en rad olika tillstånd. Anestesiläkarna i Ystad är också ansvariga för venportsinläggningar för en stor del av Region Skånes patienter. Hos oss har du varierande arbetsuppgifter med tjänstgöring på både IVA, operation och mottagning. Därtill har vi utbildningsansvar för ST-läkare från olika specialiteter (inklusive anestesi), vilket innebär att du kommer att vara med att utbilda ST-läkare.

Din utveckling är viktig för oss, så vi erbjuder givetvis flexibilitet och möjlighet till fortbildning. Flera av dina blivande kollegor har arbetat länge inom Skånes universitetssjukhus (Sus) och verksamheten bedrivs i samarbete med Sus, vilket kan innebära möjlighet till regionala utbildningsdagar via Sydsveriges Anestesiologiska Fortbildningsdagar (SAFT). Hos oss erbjuds du som enhetschef även chefsutbildningar och kurser för chefsutveckling.

Kvalifikationer

Då detta är en chefstjänst som kombineras med kliniskt arbete krävs det att du är läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Bakjourskompetens är också en förutsättning för tjänsten. Vidare ser vi gärna att du har arbetat några år som specialistläkare. Handledarutbildning och Advanced Trauma Life Support (ATLS) ses som meriterande. Likaså är det en fördel om du är van vid ultraljudsledda blockader och omhändertagande av nyfödda barn. Därutöver är det meriterande med tidigare chefserfarenhet inkluderat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, med fördel från hälso- och sjukvården. Vi ser det även som gynnsamt att du har dokumenterad chefs-/ledarskapsutbildning samt erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbeten.

Vi söker dig som vill driva utvecklingen inom perioperativ- och intensivvård. Tillitsbaserat ledarskap är självklart för dig och du har förmågan att skapa delaktighet samt entusiasmera och motivera dina medarbetare, samtidigt som du genom din tydliga kommunikation och förmåga att fatta och genomföra beslut kan utmana för att bidra till utveckling. Du har en förmåga att skapa förtroende och goda relationer och kan bygga upp välfungerande samarbeten både inom och utanför verksamheten. Vi ser att du är trygg i ditt ledarskap, har mod och vågar driva obekväma frågor samt förstår och ser sammanhang i komplexa situationer. Därtill står du stadigt på Region Skånes värdegrund: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Vi är måna om att hitta rätt kandidat för den här tjänsten och kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Fackliga företrädare

Publicerad: 11 januari 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?