Gå till sidans innehåll

ST-läkare till Akutmottagning i Kristianstad

Om tjänsten

Ansök senast: 21 november 2023

Kommun: Kristianstad

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 2

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C151431

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och utveckla framtidens akutsjukvård tillsammans med ett team som kännetecknas av arbetsglädje och god gemenskap? Då ska du söka tjänsten som ST-läkare hos oss på akutmottagningen i Kristianstad.

Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård inom alla specialiteter. Vi är cirka 2 600 medarbetare.

Akutmottagningen tillhör verksamhetsområde (VO) akut och är centrum för akutsjukvården i nordöstra Skåne. Våra cirka 160 medarbetare tar hand om drygt 52 000 patientbesök per år. I dagsläget är akutmottagningen ungefär 50 procent bemannad av akutläkare som arbetar i ett linjelöst flöde, i enlighet med Region Skånes målsättning att bli en akutmottagning som styrs av specialister i akutsjukvård. Region Skåne satsar på akutsjukvården och har som målsättning att 70 procent av läkarna på våra akutmottagningar ska, inom drygt tio år, vara specialister eller ST-läkare inom akutsjukvård.

VO akut har växt avseende antal läkare och ansvar under de senaste åren. Arbetet sker enligt linjelös princip och akutmottagningen bemannas i majoritet av akutläkare både dag- och kvällstid. Utvecklingen sker i ett nära samarbete med alla läkare inom verksamhetsområdet. Vår kommunikation och förbättringsvilja är vår styrka när vi utvecklar framtidens arbetssätt och akutsjukvården i Kristianstad.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett brinnande intresse för akutsjukvård. Hos oss kommer du, med stöttning av erfarna kollegor, få ta mycket ansvar i din roll som läkare och även med uppbyggnaden av akutläkarverksamheten.

Du kommer primärt tjänstgöra på akutmottagningen, men vid en framtida ST-tjänstgöring förekommer även sidotjänstgöring på diverse av sjukhusets verksamhetsområden. I tjänstgöringen kommer det efterhand ingå att handleda andra läkare och personalgrupper som arbetar på Akutmottagningen.

Utbildningen för dig som ST-läkare sker inom ramen för ST-programmet med egen handledare och individuell utformning av ST-plan med stor möjlighet att anpassa din utbildning. Hos oss erbjuds du som ST-läkare en mycket god utbildningsmiljö med avsatt tid för inläsning, regelbundna regionala internutbildningar och möjlighet att inom kort tid få delta på spännande kurser. Som ST-läkare deltar du under handledning i alla, inom specialitetens, förekommande arbetsuppgifter. Då CSK är ett mindre sjukhus blir du snabbt en i teamet och får ett kollegialt nätverk som gör arbetet roligare och enklare.

Arbetstiden är just nu främst förlagd till dag, kväll och halvnatt vardagar samt dagtid helger. I takt med att vi blir fler kommer arbetstiden förläggas jämt över dygnet och veckans alla dagar.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är en fördel om du har ett par års arbetslivserfarenhet i din yrkesroll, antingen inom annan verksamhet och/eller inom akutsjukvården. Du har grundläggande IT-kunskaper och gärna erfarenhet av att arbeta i Melior.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en ansvarstagande, flexibel och initiativrik person som har god förmåga att strukturera ditt arbete. I din yrkesroll är du lugn, trygg och har lätt för att hantera ett varierande arbetstempo samt behålla ditt lugn även i pressade situationer där du med enkelhet kan hantera prioriteringar och flöden. Vidare är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och är en duktig kommunikatör. Vi är en relativt ny verksamhet och sätter stort värde på att du har ett intresse av verksamhetsutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, vilket innebär att vi kan kontakta och intervjua sökande innan annonsens sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kontaktperson

Fackliga företrädare

  • Jens Häggman-Henriksson

    Sveriges Läkarförbund

Publicerad: 21 augusti 2023