Gå till sidans innehåll

Läkarchef anestesi och intensivvård Helsingborgs lasarett

Om tjänsten

Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut: Urval pågår

Kommun: Helsingborg

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 4

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde:

Referensnummer: C171180

Gör skillnad. Varje dag.

Är du specialist i anestesi och intensivvård samt vill leda och utveckla verksamheten med fokus på hög medicinsk kompetens, effektiva processer och stimulerande forskningsmiljö? Då är du välkommen som läkarchef till oss!

Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård tillhör Helsingborgs lasarett och bedriver verksamhet vid Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 400 personer. Verksamheten är bred och inkluderar all operationsverksamhet inklusive uppvakningsavdelning, dagkirurgiavdelning och sterilteknisk enhet i Helsingborg och Ängelholm samt intensivvård, intermediärvård, smärtmottagning och tryckkammarverksamhet i Helsingborg. Vi har 20 operationssalar och genomför cirka 12 500 operationer per år med god bemanning.

Sedan år 2019 är vi en universitetssjukvårdsenhet med hög forskningskompetens samt en aktiv forskningsmiljö med både professor, docent och flertalet disputerade medarbetare samt är ledande inom forskning på intensivvård i Sverige. Vi erbjuder en verksamhet med kompetenta och drivna medarbetare, en engagerad ledningsgrupp, en lagom stor verksamhet med stor potential och med omtanke för våra patienter och varandra. Här har du stor möjlighet att påverka och utforma verksamheten där sammanhållningen är god och där den ena dagen sällan är den andra lik.

Som läkarchef är du delaktig i verksamhetsområdets alla delar och har en central roll i det strategiska arbetet tillsammans med medarbetare, chefskollegor och företrädare för andra verksamheter för att forma framtidens anestesi- och intensivvård.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har vilja och förmåga att vara med och leda vårt verksamhetsområde framåt! Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats, entusiasmera, ha kul på jobbet och kontinuerligt utveckla verksamheten.

Som läkarchef har du det övergripande ansvaret för ekonomi, verksamhetsutveckling, samt läkargruppen om 29 medarbetare. Du är även delaktig i verksamhetsområdets alla delar där du skapar goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning. I uppdraget representerar du också verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du är en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar direkt till verksamhetschef. I din roll ansvarar du för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet inom verksamhetsområdet tillsammans med medicinskt ledningsansvariga läkare på de olika enheterna.

Du har personalansvar för verksamhetens läkare och därmed ansvar för rekrytering och lönesättning. ST-chef ansvarar för ST-läkargruppen och ni samarbetar för att nå våra mål. För oss är det en självklarhet med samarbete mellan alla chefer inom verksamheten. Till stöd i ditt arbete har du ekonom, HR-partner och verksamhetsutvecklare.
Uppdraget som läkarchef är förenat med viss klinisk tjänstgöring och jourarbete kan exkluderas.

Vi erbjuder dig stora möjligheter att påverka din och dina framtida kollegors arbetsplats med fokus på att erbjuda våra patienter bästa möjliga vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har specialistkompetens inom anestesi- och intensivvård. Språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Ledarskapsutbildning eller annan pedagogisk utbildning ses som meriterande.

Som ledare är du trygg, stabil och har god självinsikt samt förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter omständigheterna. För uppdraget behöver du ha förmåga att organisera, strukturera och samarbeta. Du har en god kommunikativ förmåga och visar gott omdöme gentemot patienter, anhöriga och kollegor. Du driver verksamheten framåt och är en kunskapsresurs för andra.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en engagerad chef som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen mot uppsatta mål inom verksamhetsområdet framåt. Du har god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Vidare tar du dig an utmaningar samt entusiasmerar medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en verksamhet med behov av förändring under kommande år. Därutöver skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö genom att motivera och tillvarata medarbetarnas kompetens samt bjuda in till delaktighet och dialog. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till 2024-02-02. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Kontaktperson

Fackliga företrädare

Publicerad: 2 januari 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?