Gör skillnad. Varje dag.
Är du specialistläkare och letar efter din nästa utmaning? Drivs du av att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor? Då ska du inte tveka att söka till oss!
Sektionen klinisk genetik, inom verksamhetsområde klinisk genetik, patologi och molekylär diagnostik, är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet lokaliserad i Lund. Vi utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. Vår verksamhet bedrivs i nära samarbete med avdelningen för klinisk genetik vid Lunds universitet. Vidare är vår verksamhet en regionspecialitet och ämnet klinisk genetik är i en stark utvecklingsfas, såväl tekniskt som behovsmässigt.
Arbetsuppgifter
Vi ser nu fram emot att välkomna en specialistläkare till klinisk genetik!
Som specialistläkare hos oss arbetar du bland annat med tolkning och besvarande av laboratorieresultat som inbegriper cytogenetiska, molekylärcytogenetiska, molekylärgenetiska och genomiska analysmetoder. Du arbetar även med konsultuppdrag, mottagningsbesök och utbildning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och har specialistkompetens i klinisk genetik. Därtill är språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala en förutsättning för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i systemen Melior, LIMS RS och Genesis. Vi ser också gärna att du har pågående forskningsverksamhet.
För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Detta då du kommer att samverka med bland annat metodansvariga, forskare och kvalitetsledare för att nå verksamhetens övergripande mål. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan!
Övrigt
Förutom den elektroniska ansökan ska du bifoga läkarlegitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktperson
-
Catarina Lundin
SektionschefTelefon: 046-17 33 49
Fackliga företrädare
-
Sara Svensson
LäkarförbundetTelefon: Sara.EL.Svensson@skane.se