Gå till sidans innehåll

Specialistläkare till Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning i Trelleborg

Om tjänsten

Ansök senast: 15 oktober 2023

Kommun: Trelleborg

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 0

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Referensnummer: C151495

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.

Är du läkare och specialist inom psykiatri eller allmänmedicin? Vill du vara med och arbeta för att utveckla vuxenpsykiatrin i Trelleborg? Nu har du chansen att bli en del av vårt team!

Vår strävan är att skapa den bästa psykiatrivården som vi alla känner stolthet över och som många medarbetare vill söka sig till. Just nu befinner vi oss i en utvecklingsfas där vi både arbetar med organisation samt förtydligande av vårdprocess och flöden. Vi vill skapa en arbetsplats som kännetecknas av tydligt uppdrag, tydliga roller och funktioner där kommunikation och samspel fungerar.

I Trelleborg ligger vår öppenvårdsmottagning centralt med mycket goda kommunikationsmöjligheter. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi ser nu fram emot att välkomna en ny specialistläkarkollega till vår öppenvårdsmottagning i Trelleborg.

Som specialistläkare arbetar du bland annat med att skapa allians, utreda och diagnostisera nya patienter. Du gör akuta bedömningar både vad gäller suicidrisk, hot och våld samt vårdintyg. I ditt arbete ingår även att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, underläkare, AT-läkare och ST-läkare. Därtill har du ett mycket nära samarbete med slutenvården om patienten är inlagd och samverkar med andra aktörer så som socialtjänsten och hemsjukvården.

Du arbetar tillsammans i team med övriga professioner såsom sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut, kuratorer, skötare och medicinska sekreterare. Därtill deltar och leder du remisskonferenser och behandlingskonferenser samt är delaktig i mottagningens övriga möten så som våra arbetsplatsträffar.

Inom vårt område erbjuder vi möjligheten att arbeta till viss del på distans.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och specialist i psykiatri eller allmänmedicin. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av samt intresse för metodutveckling och förändringsarbete.

Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga och förmåga att bygga förtroendefulla relationer med patienter och andra samarbetspartners. Därtill har du ett gott bemötande gentemot såväl kollegor som patienter och är bra på att ställa om när omständigheterna förändras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kontaktperson

Publicerad: 16 augusti 2023