Gå till sidans innehåll

Plattformsansvarig Azure Cloud till Skånetrafiken i Hässleholm

Om tjänsten

Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut: Urval pågår

Kommun: Hässleholm

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 7

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Referensnummer: C161962

Gör skillnad. Varje dag.
Vill du vara med och påverka och sätta din prägel på en samhällsviktig tjänst? Vi har ett viktigt uppdrag och bidrar till ett hållbart Skåne. Varje dag reser över 300 000 personer med Skånetrafiken till arbete, utbildning, vårdbesök eller annat. Att resa med kollektivtrafiken ska vara både enkelt och attraktivt och vi arbetar intensivt med att utveckla kundens upplevelse. Förutom att hantera den allmänna kollektivtrafiken i Skåne är Skånetrafiken även huvudman för färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik.

På avdelning Digitalisering & IT (DoIT) brinner vi för att hitta lösningar för att möta resenärens behov, liksom för att hjälpa våra kollegor i olika delar av verksamheten att göra det. Ambitionen är hög, vi vill erbjuda världens bästa digitala tjänster för kollektivtrafiken och arbetar hårt för att komma dit.

På enhet IT arbetar framför allt Systemansvariga som ansvarar för plattformar i både molnet och on-prem samt en intern Helpdesk för Skånetrafikens medarbetare och partners. Enheten levererar allt från nätverk, servrar, datorer, telefoner och avdelningsövergripande processer till regelverk i fördefinierade plattformar i molnet.

Arbetsuppgifter

Är du en naturlig ledare med kompetens inom Azure? Vi söker en Azure Cloud Plattformsägare som kan ta en holistisk vy över den totala molnleveransen och som kan hitta lösningar som gagnar Skånetrafikens på lång sikt. Är det kanske dig vi söker?

I rollen är du ansvarig för att forma och optimera Skånetrafikens Azure-miljöer och säkerställa att de följer best practice och organisationens strategier. Du kommer spela en avgörande roll i att stärka vår organisation genom att möjliggöra effektiv användning av molnet.
Som Azure Cloud Plattforms ägare är du den övergripande ansvarige på Enhet IT att utveckla och utforma Skånetrafikens Azure-infrastruktur. Du säkerställer att bygga och underhålla en robust och säker Plattform som stödjer organisationens mål och behov. Du strävar efter att optimera kostnader och resursanvändning inom plattformen samtidigt som du säkerställer att prestanda och säkerhet bibehålls. Arbetet sker i nära samarbete med plattformsteamet och behovsägare. Du förväntas vara den som leder och utvecklar de fyra kollegorna i plattformsteamet och stödjer dem både tekniskt och arkitektoniskt så att ni som team tillsammans utvecklas och når era mål.

Du leder plattformsutvecklingen tillsammans med Domänarkitekten och Arkitektrådet.
I uppdraget ansvarar du även för att:
- säkerställa att det finns övervakning gällande prestanda, tillgänglighet och säkerhet
- övervaka och följa upp användning av Azure-resurser från både ett tekniskt och ett ekonomiskt perspektiv för att säkerställa att resurser används effektivt och kostnadseffektivt
- dokumentera och implementera standarder och best practice för att underlätta enhetlig hantering av Azure-resurser
- utveckla och genomföra säkerhetsåtgärder och efterlevnadstrategier för Azure-miljön
- följa upp och säkerställa att utvecklingsteam och operativa team följer regelverken

Vårt nya moderna huvudkontor i Hässleholm ger utrymme till flexibla arbetssätt och tvärfunktionella möten. Här arbetar du aktivitetsbaserat och väljer arbetsstation utifrån dina behov för stunden. Du har möjlighet att fördela arbetsveckan mellan distansarbete och arbete på plats. Vårt huvudkontor ligger i anslutning till centralstationen. Hit reser du enkelt med tåg eller buss från hela Skåne.

Kvalifikationer

Vi söker dig, gärna med högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet vi ser som relevant för tjänsten. Du har minst ett par års erfarenhet inom IT-branschen, gärna med en bred och varierad erfarenhet och i en roll där problemlösning har varit en stor del av din vardag samt att du är van att kommunicera med personer som inte är vana vid IT-språk. Tidigare erfarenhet av att leda tekniska team är meriterande. Du har god förståelse för processer och plattformsleveranser. Vidare har du djupgående kunskap och erfarenhet av Azure Cloud-plattformens arkitektur, tjänster och teknik samt kunskap om säkerhets och efterlevnadsfrågor inom Azure-miljön. För tjänsten krävs också goda kunskaper inom Infrastructure as Code samt inom Azure DevOps och dess användningsområden. Meriterande är av kunskaper inom Kubernetes. Att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift är också en förutsättning för att bli aktuell.

Som person är du en naturlig ledare som är lyhörd för både tekniska och kompetensmässiga behov. Du är ansvarsfull och bekväm med att ta självständiga beslut kring prioriteringar och att arbeta flexibelt i ett varierande arbetstempo är något du trivs med. Vidare är du metodisk och lösningsorienterad och du avslutar alltid det du påbörjar. Andra egenskaper vi värdesätter är att du är analytisk och noggrann samt att du med lätthet kan sätta dig in i komplexa sammanhang där du ser såväl helheten som detaljerna. Andra skulle beskriva dig som en lagspelare som alltid ser till verksamhetens bästa. För oss är det viktigt att du är prestigelös och att du med glädje delar med dig av din kompetens och tidigare erfarenhet för att ni som team tillsammans ska utvecklas och nå framgång.
I alla våra relationer är det viktigt för oss att arbeta i enlighet med Region Skånes värdegrund. I vårt arbete ska vi vara välkomnande och drivande och vi ska visa omtanke och respekt. För oss är det viktigt att du delar dessa värderingar.
Stor hänsyn kommer tas till personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Vi gör det enkelt att resa hållbart. Varje dag gör människor cirka 465 000 resor med någon av våra dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Våra resor med bussar och tåg är märkta med Bra Miljöval och genom att resa kollektivt bidrar vi tillsammans till ett hållbart samhälle, en bättre miljö och ett levande landskap. Det ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Publicerad: 27 oktober 2023