Gå till sidans innehåll

Verksamhetschef till VO kirurgi i Helsingborg

Om tjänsten

Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut: Urval pågår

Kommun: Helsingborg

Omfattning: Heltid

Antal sökande: 8

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C172274

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker en ny verksamhetschef till verksamhetsområde (VO) kirurgi som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla en organisation man gärna pratar om i positiva ordalag. Med dig kommer vi ha fortsatt fokus på ledarskap, hög kvalitet, patientsäkerhet, arbetsmiljö och medarbetarskap.

VO kirurgi har verksamhet både vid Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus. Verksamheten innefattar sektionerna akutkirurgi, övre/nedre gastrointestinal kirurgi, bröst/melanom kirurgi samt kärlkirurgi. Kirurgiverksamheten har ett stort patientunderlag för såväl akut som elektiv kirurgi och ligger långt framme såväl tekniskt som vetenskapligt på flera områden. Spännande nya investeringar är bland annat en ny Da Vinci robot som togs i bruk under hösten år 2023 samt ett helt nytt angiolab med avancerade angiografiska behandlingsmöjligheter och som kommer i bruk under år 2024. Vår verksamhet har en aktiv del inom utbildningssektorn och driver såväl delar av sjuksköterske- och läkarutbildningarnas praktiska och teoretiska moment. Inom verksamhetsområdet bedriver vi vården vid två slutenvårdsavdelningar i Helsingborg samt öppenvårdsmottagningar på båda sjukhusen.

Här kan läsa mer om hur det är att arbeta som chef i Region Skåne: https://tinyurl.com/yf64mykk

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har vilja och förmåga att leda vårt verksamhetsområde framöver. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och du vill utveckla verksamheten genom att arbeta aktivt med ständiga förbättringar. För att trivas inom Region Skåne är det viktigt att du känner dig hemma i våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets alla delar, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår det att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen. Du har även det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet inom verksamhetsområdet.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en erfaren och engagerad chef, som är närvarande i ditt sätt att leda och kan driva utvecklingen mot uppsatta mål inom verksamhetsområdet framåt. Du behöver ha god förmåga att navigera i komplexa sammanhang med hög integritet, trygghet och mod. Du tar dig an utmaningar samt entusiasmerar chefer och medarbetare till fortsatt goda prestationer och resultat, samtidigt som du har förmåga att skapa och behålla trygghet i en verksamhet med behov av förändring under kommande år. Därutöver skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö genom att motivera och tillvarata medarbetarnas kompetens. Till stöd i ditt arbete har du ekonom, HR-partner samt verksamhetsutvecklare.

Fackliga kontaktpersoner:
Ledarna: Wiveca Lind 042 406 24 51
Vårdförbundet: Maria Johansson 042- 406 15 75
Nordvästra Skånes läkarförening: Johan Gustafsson 0705-54 27 54, johan.jg.gustafsson@skane.se
Kommunal Helsingborg/Region: 010-442 79 35
Vision: Åsa Olsson Rämö 042-406 51 01, asa.olssonramo@skane.se

Kvalifikationer

Gällande den formella kompetensen söker vi dig som har universitets och/eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård samt tidigare ledarerfarenhet. Du har vana av att arbeta i en stor organisation och vi ser det som fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, gärna i en chefsposition. Därutöver ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Vi söker dig som har en god analytisk förmåga och som kan förvandla strategiska målsättningar till operativa handlingsplaner. Som ledare är du närvarande, tydlig och kommunikativ med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten. Du drivs av att leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål genom att inspirera, entusiasmera och skapa delaktighet hos medarbetarna.

Du är trygg i ditt ledarskap och du kan fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Som person är du lyhörd, ödmjuk och prestigelös med förmåga att skapa engagemang. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och dina personliga egenskaper.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Vi planerar att hålla intervjuer den 1 mars 2024 i Helsingborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Helsingborgs lasarett är en mångsidig arbetsplats med puls. Här bedriver vi akutsjukvård och specialistsjukvård dygnet runt. De flesta medicinska specialiteterna är representerade och det finns både intensivvård, förlossning och neonatalvård. Vi har även verksamhet på sjukhusen i Ängelholm och Landskrona. I Ängelholm utför vi en stor del av våra planerade operationer.

Vi är en lärande organisation i ständig utveckling. Hos oss får du goda möjlighet att växa och bredda ditt perspektiv i tvärprofessionella samarbeten med kollegor från olika verksamheter. Möjligheterna att kombinera forskning med kliniskt arbete är mycket goda och spännande forskningsprojekt bedrivs inom flera områden. Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag, hos oss genomgår många av morgondagens kollegor sin kliniska utbildning.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Publicerad: 23 januari 2024

Fick du hjälp av informationen på denna sida?