Gå till sidans innehåll

Våra värderingar

Vi som arbetar i Region Skåne har gemensamma värderingar. Vi är välkomnande, vi är drivande, och vi visar omtanke och respekt för varandra och vår omgivning.

Två personer går på en byggarbetsplats iklädda varselkläder och bygghjälmar.

Våra värderingar påverkar vårt arbete, vårt engagemang och vårt bemötande, men också hur vi förhåller oss till varandra, våra patienter och kunder.

Det är vad vi gör varje dag som gör skillnad. För oss själva, för våra arbetskamrater och för skåningarna.

Stolta medarbetare

Nio av tio medarbetare i Region Skåne tycker att deras jobb känns meningsfullt, enligt vår senaste medarbetarundersökning. Våra medarbetare tycker att vi har ett gott socialt klimat, bra möjligheter till utveckling och att våra chefer visar förtroende för dem som medarbetare. 84 procent skulle rekommendera sin arbetsplats till andra.

Vårt sätt att vara

Vi strävar efter att vara en värderingsstyrd organisation. Det innebär att våra gemensamma värderingar ska ligga till grund för hur vi bemöter andra, hur vi agerar och hur vi fattar beslut.

Som stöd för vårt arbete har vi också en medarbetaridé som beskriver hur vi utför vårt uppdrag tillsammans och vad du som medarbetare kan förvänta dig av Region Skåne som arbetsgivare.

Medarbetaridén bygger på att du som medarbetare har en aktiv och ansvarstagande roll. Det betyder bland annat att du som medarbetare är med och skapar lärande och utveckling, gemenskap och samarbete.

Senast uppdaterad: 11 maj 2023

Fick du hjälp av informationen på denna sida?