E-hälsa och nya e-tjänster

Digital kommunikationsteknik skapar nya möjligheter för vården. Så kallad e-hälsa bidrar till att patienterna får inblick i vården och större inflytande över sin behandling.

Allt fler använder smarta mobiltelefoner och surfplattor i sin vardag. För de flesta blir det möjligt att koppla upp sig var som helst och när de vill. Det skapar förutsättningar för e-hälsa, vård som tar hjälp av digital kommunikationsteknik.

Större utbud av e-tjänster under 2017

Redan idag kan du via 1177.se och 1177 Vårdguidens e-tjänster förnya recept och beställa eller avboka tid på de flesta vårdcentraler i Skåne.

Under 2017 införs en rad nya e-tjänster via 1177 Vårdguiden:

  • Du ska kunna begära svar på din provtagning via e-tjänsterna.
  • De patienter som redan använder e-tjänsterna kommer att erbjudas att få information från sin mottagning via e-tjänsterna istället för via brev.
  • Tjänsten Journalen utökas med ytterligare information så att du också ska kunna se resultat från röntgenundersökningar och kunna följa din remiss.
  • Flera tider för bokning online kommer att erbjudas på vårdcentralerna. Även till barnmorska och till vissa sjukhusmottagningar och inom psykiatrin kommer patienter själva kunna boka, omboka eller avboka sin tid online.

Utöver dessa e-tjänster som du når via 1177 Vårdguiden kommer självincheckning att införas på flera platser, i första hand på sjukhusen. Vi kommer också att påbörja införandet av en digital lösning för högkostnadskortet under 2017.

Logga in till e-tjänsterna via 1177.se

Alla e-tjänster på 1177.se

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter