Felanmälan NPÖ

NPÖ är en webbapplikation som kräver att medarbetaren som ska komma åt tjänsten både har ett SITHS-kort ett medarbetaruppdrag. Tjänsten når man via https://npo.sjunet.org. Vid eventuella fel ska en felanmälan göras till Region Skånes servicedesk, telefon 30000 (internt) eller 0776-73 00 00 (externt). Innan en felanmälan görs kan dock den anställde med fördel gå igenom punkterna nedan.

 

Felsökning i NPÖ

 1. Lokal felsökning: kontrollera att alla sladdar är inkopplade, testa om någon annan webbsida fungerar, starta om datorn, testa inloggningen på en annan dator.
   
 2. NetID samt drivrutiner för detta: den rekommenderade versionen för NetID är 5.6.X eller senare. Om en senare version har installerats på dator med egenansvar måste även drivrutinerna för detta installeras (annars finns det en risk att drivrutinerna för NetID försvinner).
   
 3. SITHS-kort: kontrollera att det finns ett certifikat för användaren, och att dennes pinkod är rätt. Länken http://test.siths.se kontrollerar om kortet fungerar.
   
 4. Medarbetaruppdrag: medarbetaruppdraget heter VoB SJF i Skånekatalogen. Söker den anställde på sig själv i Skånekatalogen ska det synas om det finns någon koppling till medarbetaruppdraget. Det är verksamhetschefen som avgör vem som ska ha ett medarbetaruppdrag och det är katalogansvarig för Skånekatalogen som tilldelar dessa.
   
 5. Felmeddelanden som kan uppstå i NPÖ med förklaring: personer med egenansvarsdator måste göra inställningar för popupfönster om det inte går att komma vidare längre än till bilden nedan.

    

     Om detta fel uppstår, gör så här:

 • Öppna Internet Explorer – Verktyg – Blockering av popupfönster – Inställningar för blockering av popupfönster – Adress till den webbplats som ska tillåtas
 • Fyll i *.npo.sjunet.org
 • Klicka på Lägg till

 

 • Sidan uppdaterad
  2013-08-23 av anna.jorback@skane.se
  Faktaägare: Annika Rönnberg
 • Kontakta Region Skåne

  • Postadress: Region Skåne
   291 89 Kristianstad
   Besöksadress: Västra Storgatan 12, Kristianstad
  • Telefon: 044 - 309 30 00
  • Om cookies