Infektionsmottagning

Har du symtom som t ex akuta öronbesvär, urinvägsinfektion, hosta, halsont med mera är du välkommen till infektionsmottagningen.

Du är välkommen att ringa för att få en tid, 042-406 02 20. Du kommer att få träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning av dina symtom. Därefter får du - om det behövs - träffa en läkare.

Obs! För följande krävs tidbokning:

Blodtryckskontroll, sjukskrivning, såromläggning, stygnborttagning, huvudvärk, yrsel samt besvär du haft mer än två veckors tid och som kan kräva utredning.

Infektionsmottagningens öppettider:

9.00-12.00 alla vardagar.

Pollenallergi, som också kallas för hösnuva, ger besvär som nästäppa, rinnsnuva, röda och kliande ögon. Besvären uppstår när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Hur svåra besvär man får beror på hur mycket och vilka typer av pollen som finns i luften. Pollensäsongen pågår från tidig vår till sen höst och varierar beroende på var i landet man bor. Oftast räcker det att man behandlar sig själv med receptfria läkemedel.

Med vintern kommer infektionerna. Vi snörvlar, hostar, har ont i bihålorna och känner oss orkeslösa. Så hur ska man egentligen tänka? Du har ett bra immunförsvar. Var rädd om det. Använd mer av din egen kraft genom att undvika antibiotika när det inte behövs.

 

 

Kontaktuppgifter

Vårdcentralen Drottninghög
Blåkullagatan 11C
254 57 Helsingborg 
Tel: 042-406 02 20 
 
Öppet: vardagar 8.00-17.00
Här finns vi (karta i nytt fönster) 
Vi har gratis parkering!
 
Verksamhetschef
 • Sidan uppdaterad
  2015-07-15 av eva.wolf@skane.se
  Faktaägare: Greger Linander greger.linander@skane.se
 • Kontakta Region Skåne

  • Region Skånes primärvård, Medicon Village, 223 81 Lund,
  • växel till administrationen: 044-309 30 00
  • Om cookies