DUMLE

Lättlästsymbol 

 DUMLE i Lund är en idébank. Vi vänder oss till personer på tidig utvecklingsnivå från hela Skåne. Genom vårt material vill vi inspirera och väcka nyfikenhet, lust att kommunicera, utforska och ha roligt.

I vår utställning finns sinnesstimulerande och aktiverande material både från leksaksaffärer och specialbutiker samt en del material som vi tillverkat själva.

 

 
Verksamhet

 
Råd och inspiration

Vill du ha inspiration och idéer inom området lek- och aktiveringsmaterial? Kom då och besök oss på DUMLE. Du är varmt välkommen oavsett om du är barn eller vuxen med funktionsnedsättning, personal, förälder eller anhörig.

Du kan titta runt, prova och bli inspirerad i vår utställning. Du kan även få tips på hur du kan göra eget material. Ring oss för att boka tid.

Vid behov av utprovning av hjälpmedel, till exempel manöverkontakter, kontaktar du arbetsterapeuten i habiliteringsteamet.

DUMLE:s tipssida
Få tips om hur du tillverkar eget material samt tips kring surfplattor, appar med mera.

DUMLE:s nyhetsbrev
Tips på nyheter kring lek-och aktiveringsmaterial

 
Utlåning

Vi har ett litet utbud av material som du kan låna med hem.

 
Utbildning

Vi erbjuder kurser och uppdragsutbildningar. Våra utbildningar vänder sig till dig som förälder, personal eller anhörig.

DUMLE:s kurser och aktiviteter

 
Idétorget

Du som har en funktionsnedsättning, dina föräldrar, personal och andra intresserade i din närhet är välkomna till Idétorget. Där ger vi inspiration och idéer till lek och datorlek. Ingen föranmälan behövs.

Idétorget

Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök. Det gör vi en gång i månaden. Då visar vi KommSyn Skåne, Datateket och DUMLE. Kontakta oss för aktuella datum.

Ett studiebesök kostar 600 kronor per grupp och tar vanligtvis cirka 2 timmar.

Du anmäler ditt intresse till Ingela Andersson på 046-77 09 40 eller via e-post till kommsyn@skane.se. Av utrymmesskäl tar vi emot grupper på max 15 personer.

Det går även bra att boka studiebesök till enbart DUMLE, detta kostar 200 kronor per timme per grupp.

Aktuellt  • Sidan uppdaterad
    Faktaägare: Webbredaktionen Habilitering & Hjälpmedel
  • Kontakta Region Skåne

    • Habilitering & Hjälpmedel, 291 89 Kristianstad
    • 040-33 30 00
    • Om cookies