Hudmottagning specialiserad vård Ängelholm

Hudmottagningen finns på södra sjukhusområdet. Här finns mottagningar för hudsjukdomar och sexuellt överförda sjukdomar samt så kallad seriebehandling i form av ljusbehandlingar och medicinska bad.

Vi behandlar både barn och vuxna. Du kommer oftast till oss efter remiss från din vårdcentral. Du kan även fylla i en så kallad egenremiss på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Egenremissen bedöms av dermatolog.

Hudsjukdomar

Vi använder oss av snabba diagnostiska metoder och har flera olika behandlingsmetoder mot hudtumörer. De vanligaste sjukdomsgrupperna är elakartade hudtumörer (basalcellscancer, skivepitelcancer och malignt melanom) och godartade hudtumörer (pigmentfödelsemärken med flera).

Hudmottagningen specialiserad vård

Vi utreder och behandlar även patienter med hudsjukdomar som till exempel psoriasis, eksem av olika typer, ben- och fotsår, akne, bakterieinfektioner, virusinfektioner och svampinfektioner. På Hudmottagningen erbjuds även behandling för överdriven svettning, så kallad hyperhidros.

På vår behandlingsavdelning ges ljusbehandling och medicinska bad på ordination av läkare.

Hudmottagningen specialiserad vård Ängelholm

Sexuellt överförbara sjukdomar

På Hudmottagningen behandlas manliga patienter med sexuellt överförda infektioner, STD (sexually transmitted disease). STD-mottagningen är för dig som misstänker att du har en sexuellt överförd sjukdom, har fått partnerbrev eller som på annat sätt blivit uppmanad att undersöka dig. Förutom undersökning, behandling och smittspårning av STD arbetar vi även med information. För mer information om olika sexuellt överförda sjukdomar kan du gå in på smittskyddsinstitutes hemsida. Kvinnor hänvisas till sjukhusets gynekologiska mottagning.

Klamydiatest

Vill du göra ett klamydiatest går det bra att beställa det via webben - gå in på www.klamydiatest.nu

Vår verksamhet är ackrediterad

Hudmottagningarna i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona utgör tillsammans en offentligt driven enhet inom vårdvalet; Specialiserad Hudsjukvård Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona.

Vår verksamhet är den enda offentliga vårdvalsenheten i ett område med cirka
400 000 invånare. Hos oss bedrivs specialiserad hudsjukvård av medicinskt kompetenta och engagerade medarbetare. Vårt ansvar är att se till att befolkningen, även på lång sikt, erbjuds specialiserad hudsjukvård, och vi lägger stor vikt vid att omhändertagande och vård hos oss ska ligga i professionell framkant. Inom verksamhetsområdet bedrivs även läkarutbildning, både på grundnivå för studenter och för blivande specialister i hudsjukvård. Vi bedriver även forskning, företrädesvis inom området hudtumörer.

Hudmottagningen specialiserad vård Ängelholm

Verksamhetschef: Peter Olsson
Enhetschef: Eva Stuhr Sander
Medicinskt ansvarig: Michael Kogan

Kontakt

Tidsbeställning/rådgivning
0431-812 60
Måndag-fredag 10-12

1177 vårdguidens e-tjänster, bilden är en länk dit.  

Vi erbjuder följande e-tjänster:

 • Av/omboka tid
 • Beställ journalkopia
 • Beställ tid
 • Förnya hjälpmedel
 • Förnya recept
 • Kontakta mig
 • Rådgivning
 • Beställ svar på provtagning
 • Egenremiss
 • Remissförfrågan

Ljusbehandling

 • Boka tid direkt
 • Av/omboka tid direkt