Kulturchef Chris Marschall har utsetts till ny protokollchef i Region Skåne

Efter 14 år som chef för Kultur Skåne har Chris Marschall utsetts till ny protokollchef i Region Skåne. Hon tillträder sitt nya jobb den 1 februari 2012.
 
-Med Chris Marschalls gedigna kunskap om Region Skåne och vår organisation ser jag stora möjligheter att på ett positivt sätt kunna lyfta fram vår kulturregion i samband med våra internationella kontakter, säger regiondirektören Sören Olofsson i en kommentar.
 
Som protokollchef kommer Chris Marschall att ansvara för de ärenden i Region Skåne som handlar om internationella kontakter och representation. Varje vecka tar Region Skåne emot både svenska och utländska besökare. På senare år har också Region Skånes internationella kontakter med representanter i Östersjöländerna och Kina ökat markant.
 
-Det är ett ansvarsfullt och inspirerande uppdrag som jag verkligen ser fram emot att ta mig an. Min ambition är att försöka synliggöra hela Region Skånes verksamhet samt vår fantastiska kulturregion i möten med representanter från Sverige och omvärlden, säger Chris Marschall i en kommentar och tillägger:
-Att sluta som förvaltningschef är helt och hållet mitt eget beslut. Jag vill under mina resterande år i yrkeslivet få en chans att använda all den kunskap jag skaffat mig under åren samtidigt som jag är nyfiken på att lära mig nya saker.
 
Chris Marschall har arbetat med kulturfrågor i 35 år och var med vid bildandet av Region Skåne. Sedan dess har hon varit chef för kulturförvaltningen, Kultur Skåne. Chris Marschall har bland annat ansvarat för framtagandet av en regional kulturplan samt de senaste årens arbete med den så kallade kulturpåsen och kultursamverkansmodellen.
 
Chris Marschall börjar som protokollchef den 1 februari 2012. Rekrytering av ny kulturchef påbörjas inom kort, men från den 1 januari 2012 är Cecilia Langemark tf chef för kulturförvaltningen. Cecilia Langemark arbetar idag som enhetschef på Kultur Skåne med ansvar för verksamhetsområdet Konstarterna
 • Sidan uppdaterad
  2011-12-02 av Thomas Nilsson thomas.j.nilsson@skane.se
  Faktaägare: Lina Miller
 • Kontakta Region Skåne

  • Postadress: Region Skåne
   291 89 Kristianstad
   Besöksadress: Västra Storgatan 12, Kristianstad
  • Telefon: 044 - 309 30 00
  • Om cookies