Det händer 2012

Här är ett urval av aktiviteter under 2012 där Region Skåne är involverade. Evenemang, seminarier, politiska sammanträden med mera hittar du också i vår kalender; skane.se/kalender. Kalendern uppdateras kontinuerligt.

Mars

13 -17 mars BUFF, Internationella Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö. Under festivalen delas Region Skånes kortfilmspris för bästa barn- och ungdomskortfilm ut.
 

April

14 april är det invigning av nya Medicinhistoriska museet Valvet i Lund. Bakom projektet står Sydsvenska medicinhistoriska sällskapet, som tillsammans med Kulturen på uppdrag av Region Skåne ska svara för det nya museet.
 

Maj

Skåne lyfter den 4-12 maj 2012. Det är tredje gången satsningen genomförs och turnén kommer att landa i Kristianstad den 4 maj, Bjuv den 5 maj, Trelleborg den 11 maj och Malmö den 12 maj.
 
Motionsevenemanget Blodomloppet i Malmö, som Blodcentralen Skåne är med och arrangerar, genomförs den 15 maj.
 

Juni

I juni presenterar OECD sin rapport om Skåne. OECD kommer där på uppdrag av Region Skåne att ge rekommendationer och förslag som ska främja utvecklingen och tillväxten i Skåne. Detta ska sedan ligga till grund för nästa regionala utvecklingsprogram 2014-2020.
 

Oktober

Skåneveckan för psykisk ohälsa samordnas av Region Skåne. Veckan är en del av en satsning på att förändra attityder till psykisk ohälsa i Skåne.
 

Övrigt

Den 1 januari 2012 började en ny kollektivtrafiklag att gälla. Den innebär bland annat att kollektivtrafikföretag fritt får etablera kommersiell kollektivtrafik var som helst i hela landet.
Ny kollektivtrafikmyndighet i Skåne
 
Den 1 januari ändrades även flera av patientavgifterna i Region Skåne. Besök på vårdcentralen blir gratis för alla upp till 18 år medan avgiften för vuxna höjs till 160 kr på den vårdcentral man tillhör.
 
I början av 2012 öppnar SUS en ny geriatrisk vårdavdelning i Malmö, den första på 15 år. Det är Geriatriskt utvecklingscentrum som ska driva den nya avdelningen med 17 vårdplatser.
 
För att se när de politiska nämnderna och regionfullmäktige håller sina möten gå till sidan för sammanträden  eller titta i den generella kalendern.
 • Sidan uppdaterad
  2012-01-09 av malin.selin@skane.se
  Faktaägare: Malin Selin
 • Kontakta Region Skåne

  • Postadress: Region Skåne
   291 89 Kristianstad
   Besöksadress: Västra Storgatan 12, Kristianstad
  • Telefon: 044 - 309 30 00
  • Om cookies