E-hälsa och nya e-tjänster

Digital kommunikationsteknik skapar nya möjligheter för vården. Så kallad e-hälsa bidrar till att patienterna får inblick i vården och större inflytande över sin behandling.

Allt fler använder smarta mobiltelefoner och surfplattor i sin vardag. För de flesta blir det möjligt att koppla upp sig var som helst och när de vill. Det skapar förutsättningar för e-hälsa, vård som tar hjälp av digital kommunikationsteknik.

Större utbud av e-tjänster under 2017

Redan idag kan du via 1177.se och 1177 Vårdguidens e-tjänster förnya recept och beställa eller avboka tid på de flesta vårdcentraler i Skåne.

Under 2017 införs en rad nya e-tjänster via 1177 Vårdguiden:

  • Du ska kunna begära svar på din provtagning via e-tjänsterna.
  • De patienter som redan använder e-tjänsterna kommer att erbjudas att få information från sin mottagning via e-tjänsterna istället för via brev.
  • Tjänsten Journalen utökas med ytterligare information så att du också ska kunna se resultat från röntgenundersökningar och kunna följa din remiss.
  • Flera tider för bokning online kommer att erbjudas i primärvården. Även till barnmorska och till vissa sjukhusmottagningar och inom psykiatrin kommer patienter själva kunna boka, omboka eller avboka sin tid online.

Utöver dessa e-tjänster som du når via 1177 Vårdguiden kommer självincheckning att införas på flera platser, i första hand på sjukhusen. Vi kommer också att påbörja införandet av en digital lösning för högkostnadskortet under 2017.

Logga in till e-tjänsterna via 1177.se

Alla e-tjänster på 1177.se

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter